Silly-Dalen: Återvändaren och nya roller

Nej, jag har inte tagit semester från bloggandet och jag kan lova er att mitt intresse för innebandy i allmänhet och Dalen i synnerhet inte har svalnat – jag har dock varit upptagen med jobb och annat som ätit upp större delen av min tid och mina tankar.

Här kommer därför ett kortare (long overdue) inlägg – men, jag lovar, jag har även några trevliga inlägg på gång framöver!

Vi pratade förresten på jobbet för ett tag sedan om att försöka dra ihop ett korpenlag om vi har tillräckligt många intresserade. Ingenting är visserligen klart ännu, men nu är det bara att nöta på tänker jag! Så på sistone har jag passat på att öva lite på mina slagskott och bedrövligt obefintliga dragskott (hur tusan går det till att skjuta dragskott egentligen?!) och slogs igen av hur roligt det är med innebandy. Om jag bara funnit kärleken till innebandy för 15 år sedan (kanske jag hade platsat i korpen).. 🙂

Nåväl, det har inte gått mig förbi att herrlaget har värvat en återvändare – även om det tagit mig alldeles för lång tid att skriva om det!

 

Återvändaren

Dalen meddelade för en tid sedan att forwarden Johan Larsson återvänder till Dalen efter två säsonger i Team Thorengruppen.

Larsson berättar att det var ett svårt beslut att lämna Thorengruppen där han trivts bra, men känner att beslutet att spela med Dalen är det bästa för hans egna utveckling. Dalen är ett intressant lag, menar Johan, med en skön blandning unga och gamla spelare där alla vill utvecklas och bli ännu bättre.

Målsättningen för Larsson är enligt han själv att börja med att ta en ordinarie plats för att sedan bygga vidare på det och få en så stor roll som möjligt i laget. Under tiden han spelat i Thorengruppen upplever Johan att han inte gjort några större skillnader i hans spelstil, men att han utvecklat många delar i hans spel sedan hans föregående tid i Dalen.

Urban Karlsson tycker att Johan Larsson gjort det väldigt bra i Thorengruppen och att det är väldigt kul att Johan valt att komma tillbaka till Dalen. Karlsson tror att Larsson har alla möjligheter att fortsätta utvecklas mycket hos Dalen och kommer kunna etablera sig som en bra spelare i högsta ligan (källa: http://www.ibkdalen.se/?n=1336)

Själv minns jag kanske främst mina intryck av Johan Larsson när han från början klev in i Dalen där han spelade tillsammans med hans storebror Christian. Han visade då prov på fina egenskaper på planen och känslan var att han skulle utvecklas till en intressant spelare över några säsonger.

Precis som det ska bli mycket intressant att se hur Albin Andersson passar in i Team Thorengruppen ska det bli väldigt intressant att se vad Johan Larsson kan bidra med när han nu är åter i Dalens färger. Utifrån det något begränsade jag sett av Larsson i Thorengruppen tror jag dock att vi kan räkna med att Johan tar en ordinarie plats i laget – Dalen ser onekligen lovande ut både på dam- och herrsidan inför nästkommande säsong!

 

Nya roller

En annan nyhet som jag noterat är att tränare Henrik Vilhelmsson ska ge extra stöd till de talangfulla målvakterna i Dalens damlag. Henrik ska nämligen axla rollen som målvaktstränare.

Jag kan egentligen inte dra några närmare slutsatser utifrån detta, men min spontana känsla är att det knappast är fel att lägga extra stöd på att utveckla de lovande målvakterna och mitt intryck av Vilhelmsson är att han blandar erfarenhet med sunda värderingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.