Scandic Cup del två, dag två: IBF Dalen – Gamla Stan, spänning in i det sista!

Jag har länge sett fram emot att få se Gamla Stan IBK spela live och idag fick jag äntligen chansen! IBF Dalen tog emot gästande Gamla Stan och jag hade väldigt höga förväntningar – och oj vad de införlivades! Jag kan knappast ge matchen rättvisa med mina beskrivningar, men jag lämnade Umeå Energi Arena vatten med en mycket god känsla! Innebandy är fantastiskt!

Matchen var jämn, fartfylld och spännande in i de allra sista sekunderna! Båda lagen hade många chanser och båda lagen kämpade för att ta hem segern. I slutändan kunde ärligt talat vilket av lagen som helst ha tagit hem det och det hade känts rättvist!

Jag satt med hög puls i princip hela tredje perioden, bakom mig utbrast någon ”Herregud, jag orkar inte mer!” och syftade förstås på hur enormt spänninde och svängigt det var! Själv tänkte jag att det verkligen kändes att något stod på spel, knappast en lunkande axelryckande ”det är bara försäsong”-match.

 

IBF Dalen – Gamla Stan IBK (5-4)

Jag var väldigt upptagen med att njuta av matchen, men jag hann allt få ned några reflektioner medan jag drog efter andan. Jag inleder med våra gäster från norr!

 

Gamla Stan

När det gäller Gamla Stan har jag tyvärr blivit tvungen att ta hjälp av matchrapporteringen för att förknippa namn till nummer, vilket varit något lurigt med tanke på att jag inte kunde se några namn på tröjorna heller. Jag hoppas därför att det blir rätt, men noterar även tröjnumret för säkerhets skull! Rätta mig som sagt gärna om jag noterat fel! 🙂

Gamla Stans femma med Erik Hedström (11), Hugo Karinen (98) och Felix Selin (6) på forwardsidan, respektive Oskar Tafvelin (9) och Albin Carlsten (8) på backsidan skapade fin offensiv press, särskilt under matchens andra period.

Karinen stod för två mål i matchen och jag läste efteråt att det var hans första mål i Gamla Stan. Jag tänkte inte på det då, men förstod sedan att han var en av spelarna som gick över till Gamla Stan när Skellefteå IBS lade ner sitt A-lag nyligen. Tråkigt att laget blev tvungna att lägga ned, men kul för Karinen att få göra en stark inledning och grattis till första målen i nya laget!

Jag gillade lurigheten hos Selin, särskilt när han rörde sig bakom motståndarmålet och runt sargen, lyckades mer än en gång få över bollar till kedjekamraterna, där exempelvis Hedström bombade iväg några fina skott på andra kanten.

Jag upplevde att Tafvelin utstrålade självförtroende och fin pondus på planen, på ett bra sätt, och tillsammans med backkollegan Carlsten var de snabba med att starta upp både spelvändningarna och anfallsspelet.

Det är underhållande att se lag som är vassa både i ett mer kontrollerat anfallsspel OCH har vassa spelvändningar, känslan utifrån dagens match är att Gamla Stan har de kvaliteterna!

 

IBF Dalen

De matcher jag sett Dalen spela har jag upplevt att de spelar med mycket fart och energi, särskilt när slutminuterna närmar sig och matchen ska avgöras. Det är väldigt underhållande och jag ser mycket fram emot att kika på lite matcher i norra allsvenskan den kommande säsongen!

Om det föll på mig att utse matchens spelare efter bataljen mellan Dalen och Gamla Stan skulle jag i Dalen, utan en sekunds tvekan, ha valt Magnus Enström!

Förutom att det var uppenbart att Enström slet hårt på planen i både offensiv och defensiv, uppskattade jag att se hur han läste av situationerna i spelet både med och utan bollen: värderade lägena och alternativen när han själv hade bollen och höll koll på vad medspelare och motspelare gjorde när han inte hade bollen och agerade därefter.

En underhållande spelare med fin spelförståelse! Och då har jag inte ens nämnt att Magnus gjorde 2+1 också, varav ett mål i numerärt överläge, respektive ett i numerärt underläge där han assisterades fint av Linus Andersson (65) som gjorde en monsterlöpning och lade över bollen elegant.

På tal om Andersson, vad var det för sköna fotbollsmoves han visade där i tredje perioden egentligen!? Det verkade uppskattas på läktaren i vart fall! 🙂

Noterade även att Vidar Mårtensson knappast ogillar att skjuta! Lägger bollen i hooken och sedan bär det iväg! Lyckades även skjuta förbi täck ett flertal gånger och bjöd även på en hel del snurrande. Mycket underhållande!

Jonathan Larssons straff måste även nämnas, äkta innebandygodis! Wow! Jag såg att den filmades och lades upp i Sportswik – in och kika!

Matchavgörande målet gjordes, med 37 sekunder kvar av tredje perioden att spela, av Alexander Berglund som med ett fint avslut bombade in bollen och därmed säkrade vinsten för Umeålaget. Väldigt trevligt avslut på en mycket underhållande match!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.