En privatlektion i skotteknik (och en intervju) med en SSL-spelare

Jag har något riktigt trevligt att berätta för er som läser idag. Bakgrunden till dagens händelse var att Maria ville överraska mig på vår årsdag med en privatlektion i dragskott, eftersom jag bland annat varit missnöjd med mina rejält usla sådana… 🙂

Min kära fru hörde därför av sig med frågan till den tidigare Dalenspelaren Jim Johansson, ni minns han som satte skräck i målvakterna (och försvaret) i svenska superligan säsongen 15/16 och som har ett minst sagt imponerande dragskott! Jim svarade Maria att han självklart ställer upp och tyckte att det var en rolig idé.

Sagt och gjort, jag var minst sagt chockad när jag fick veta vad de hade planerat! På grund av lite olika omständigheter har det tagit lite tid att få till en tid som passade oss alla, men idag blev det äntligen av!

Förutom en hel del tips på vad jag kan öva på och en lektion på nära håll från någon som vet hur skott ska skjutas (herregud vad hårt Jim skjuter, att uppleva det på ”planen” går inte att jämföra med att sitta på läktaren..), var det även riktigt trevligt att umgås med Jim och surra innebandy. En skön kille och en riktig peppcoach! Jag är väldigt tacksam att han tog sig tiden att hänga med oss en eftermiddag och jag kände mig lite som ett barn på julafton. Tack även till Maria som styrde ihop detta! Några bilder kommer längre ned.

Vi passade förstås även på att ställa lite frågor till Jim när vi hade honom för oss själva. Här får ni ta del av hans sköna svar!

 

Hej Jim, hur gammal är du?

Jag är 24 år.

 

När började du med innebandy?

Tidigt, jag var nog fem eller sex år gammal.

 

Vilken är din moderklubb?

Böle BK.

 

När insåg du att du var duktig på att spela innebandy?

Min pappa sa redan tidigt när jag växte upp att jag kunde nå långt om jag satsade. Själv spelade jag för att det var roligt. Det var nog någon gång runt 15 eller 16 års ålder jag började inse att det fanns något där.

Även om jag tidigt började göra poäng jämförde jag mig inte så mycket med andra spelare, ni vet, mina lagkamraters hårda slit gjorde att jag fick komma till lägena där jag kunde skjuta till exempel. Däremot försökte jag mäta mig med mig själv, kolla på min egen utveckling.

 

Var spelar du innebandy nu?

Jag spelar just nu med Obbola IK i division 2.

 

Håller du på med några andra sporter än innebandy?

Det har främst varit fotboll, men jag trivs bra med de flesta bollsporter, exempelvis basket och jag räknar även in hockey där. Jag är mindre bra med ett racket, berättar Jim med ett skratt.

Jag har väl alltid känt att jag har ett bollsinne, vilket har hjälpt mig.

 

Du har fram tills denna säsong spelat med IBK Dalen. Hur många säsonger blev det i Dalen?

Det blev ungefär två och en halv säsong med Dalen.

 

Före du började i Dalen spelade du en sväng i Norge, berätta gärna lite om det!

Jag fick chansen att åka till Norge och spela en säsong med Greåker. Samtidigt som jag bestämde mig för det träffade jag dock min tjej här hemma. Greåker var väldigt förstående och såg till att jag fick många resor hem till tjejen, men det blev jobbigt att vara ifrån varandra förstås. Det var också anledningen till att jag återvände hem till Umeå.

Jag fick dock ett väldigt positivt intryck av Greåker och den tid jag var där!

 

Hur kom du i kontakt med Dalen?

Jag tror faktiskt att det var Jonatan Brolin (tränare i herrlaget SSL) som hörde av sig till mig när Dalen behövde en spelare vid ett tillfälle. Jag lyckades göra bra ifrån mig och fick frågan om jag var sugen på att börja träna med Dalen och så blev det.

Jag har fått ett väldigt fint stöd av Dalen och särskilt av Urban Karlsson som stöttat mig och hjälpte mig, han har varit som en extra-pappa och hjälpt mig med allt. Sedan har jag haft ett stort stöd från tjejen också!

Hon gillar egentligen inte bollsporter eller innebandy, skrattar Jim, men han berättar att hon alltid haft stor förståelse för hans innebandy.

 

Varför valde du att sluta i Dalen och trappa ner?

För familjen, vi ska få barn och innebandyn tar upp väldigt mycket tid. Jag vill kunna finnas där för familjen.

 

Har du någon, eller några favoritspelare, kanske någon du såg upp till när du var yngre?

När jag var yngre såg jag framför allt upp till Peder Bodén, men det var även spelare som Ketil Kronberg och Mattias Wallgren som spelar ännu idag. De var stora spelare även då.

Jag minns till exempel när jag spelade första matchen tillsammans med Peder, borta mot AIK. Det var en barndomsdröm som gick i uppfyllelse!

 

Har du något bästa innebandyminne att dela med dig av?

Mitt bästa minne är den andra kvartsfinalmatchen mot Växjö, säsongen 15/16 när vi spelade hemma. Växjö tog ledningen med 6-5 när det bara var 19 sekunder kvar av tredje perioden. Alla trodde att matchen var över, folk på läktaren började gå ut.

Det var en otrolig känsla när jag lyckades göra kvitteringen med bara sju sekunder kvar av perioden. Jonas (Svahn) lyckades ju sedan avgöra för oss på övertiden, ett riktigt fint minne!

 

Jim instruerar

171001_2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.