Resultatkollen: Dalen, Dalen och Dalen, samt Bulldoggarna i norr

Landslagsuppehåll och paus i de högsta serierna, själv har jag spenderat en ledig vecka med Maria och bland annat ägnat en del tankar åt bloggen och framtida inlägg. Utan att avslöja för mycket har vi några riktigt spännande inlägg på gång som ni kan börja se fram emot redan nu.

Sedan senaste inlägget har jag bland annat noterat tre Dalen-matcher som spelats, vilka jag haft för avsikt att skriva några rader om, men inte hunnit ta upp i bloggen ännu. När det nu blev en stund över tänkte jag dock ta mitt ansvar och (alldeles för sent) ta ikapp lite! 🙂

Jag tänkte därför inleda dagens inlägg med att gå igenom nämnda matcher i kronologisk ordning och sedan avsluta med att kolla till hur det går för några av våra grannar här i norr.

 

IKSU Ungdom – IBF Dalen (10-1) (Allsvenskan norra, dam)

Förra helgen utspelades ett av flera Umeåderbyn som väntar i allsvenskan norra, men slutade dock med en tung förlust för IBF Dalen som fick se sig besegrade av IKSU Ungdom. Ett IKSU Ungdom som därmed placerar sig strax ovanför det nedre strecket och tre poäng före Dalen i tabellen.

Säsongen har visserligen börjat tungt för IBF Dalen, men närmast spelar Umeålaget derby mot ett annat lag från Umeå: Team Thorengruppen och därefter väntar en bortamatch mot Sundsvalls IBF.

Det finns därmed goda möjligheter för Dalen att plocka viktiga poäng mot lag som befinner sig strax ovanför i tabellen och därmed även klättra upp ovanför det nedre strecket – om resultaten går Dalens väg.

Den 10 november spelas derbyt mot Team Thorengruppen klockan 19.00 i Umeå Energi Arena väst, visst ses vi där?

 

IBF Dalen – Hudik/Björkberg (9-7) (Allsvenskan norra, herr)

IBF Dalen tog emot gästande Hudik/Björkberg och gick vinnande ur målkalaset som följde. Varken siffrorna eller slutresultatet förvånade mig jättemycket… 16 mål i en och samma match börjar vara vardagsmat för Dalen som visar att de både ger och tar med deras fartfyllda spel. Hudik/Björkberg har jag sett en del bland annat i samband med Scandic Cup tidigare där de brukar imponera, men jag upplever också att Dalen har ett starkt lag trots att de är nykomlingar och känslan är att det är två ganska jämna lag – Dalen och H/B.

Poängbäst i Dalen (och matchen) blev den hårt arbetande Christoffer Dahl som gjorde tre mål och en assist. Det tar honom därmed upp till en tredje placering i den interna poängligan där han endast har Gustaf Rönnholm och Rasmus Karlstén framför sig.

Vinsten tog upp Dalen på en 8:e placering i tabellen och innebär att laget, i alla fall för stunden, har tagit sig ovanför det nedre strecket.

IBF Dalen tar emot gästande Salem den 12 november kl. 13.00 i Umeå Energi Arena. Kom och ta en fika och kika på en 15-20 mål vetja!

 

Karlstad – IBK Dalen (3-4) (Svenska superligan, dam)

IBK Dalen spelade borta mot Karlstad, en match som kändes jämn på förhand och som visade sig bli en nagelbitare där jag och många andra följde matchen via Sportswik.

Dalen öppnade starkt, drog ifrån till en tvåmålsledning redan i första perioden och behöll sedan ledningen matchen igenom. Karlstad tog ikapp till både 1-2, 2-3 och 3-4, men fick se sig besegrade av Umeålaget som höll borta Karlstads jakt på kvittering i 16 minuter av tredje perioden. Det var 16 långa minuter för oss som följde matchen på distans, utan möjlighet att se vad som pågick nere på planen i Värmland.

Poängbäst i matchen? Dalens Elsa Frisk som gjorde både ett mål och en assist!

Vinsten innebar att Dalen för närvarande ligger på en 10:e plats i tabellen och endast är en poäng bakom Linköping som har den åttonde slutspelsplatsen. Oerhört spännande!

Jag vill passa på att rikta ett stort tack till Monica Törnqvist som rapporterade matchen i Sportswik och såg till att även vi som inte kunde se den på plats fick en känsla av den spännande matchen som pågick där!

IBK Dalen möter Pixbo hemma den 11 november kl. 16.00 i Umeå Energi Arena. Lördagsunderhållningen är tokgiven!

 

Division 1 Norrland (herr)

Jag är ganska säker på att jag läste någonstans inför säsongen att Gamla Stan var tippade att komma relativt långt ner i tabellen, men efter sju spelade omgångar har Bulldoggarna från Skellefteå visat raka motsatsen och ligger i skrivande stund tvåa i tabellen.

Sammanlagt har Gamla Stan IBK hittills spelat in 17 av 21 möjliga poäng vilket är riktigt imponerande. Även i juniorallsvenskan går det bra för Gamla Stan som vunnit fyra av sju matcher och ligger på en fjärdeplacering i tabellen.

Jag kan även nämna Hörnefors som visserligen förlorat sina senaste två matcher mot starka Örnsköldsvik och Gimonäs, men som trots detta ändå bara ligger fyra poäng från det övre strecket och har tre lag ovanför sig i tabellen där två poäng eller mindre skiljer de fyra lagen. Wow, jämn serie!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.