IBK Dalen – Höllviken (6-5, e.str.): Utropstecknet, äntligen tillbaka och bugar för kungen

Jag vill börja med att säga att det är fantastiskt roligt när ni som läser bloggen hör av er, säger hej, eller passar på att surra en stund när vi möts i förbifarten eller på en match! Det värmer att ni uppskattar det vi gör och ger oss förnyad energi att fortsätta och även fundera över nya roliga saker att bjuda på. Idag träffade vi bland annat två av våra möjligen trognaste läsare, tack så mycket för att ni läser det vi skriver och för fina ord, Staffan och Jenny!

Utan att avslöja för mycket har jag och Maria även ett litet projekt på gång, men vad det är och när/om ni får ta del av det låter jag vara osagt – vi har nämligen inte lyckats reda ut alla lösar trådar i projektet ännu. Med den lilla cliffhangern sagd… till dagens andra hemmamatch!

 

IBK Dalen – Höllviken (6-5, efter straffar) (Svenska superligan, herr)

Puh… trots att det nu gått en stund sedan vi såg den rafflande, nervpirrande, vidrigt pulshöjande straffläggningen mellan Ketil Kronberg (Måns Parsjö-Tegnér) och Christoffer Andersson (Robin Johansson) skakar det fortfarande i mina fingrar när jag börjar skriva detta inlägg. Ja jisses, vad var det egentligen som hände?!

Låt mig summera det såhär: Christoffer Andersson, Höllviken, var fenomenalt bra! Gjorde 4+1 och var även den som kvitterade matchen till 5-5 med fyra sekunder kvar av tredje perioden. Där rånade han Dalen på en poäng.

För i övrigt var det Dalens match att vinna, eller förlora. Med mindre än minuten kvar att spela tog Dalen timeout och hade även bollen på frislag. Vad hände? En offensiv räd som slutade med ett avslut utanför Höllvikens mål resulterade i att Höllviken fick en sista chans att kvittera – och Andersson fick alldeles för mycket spelrum att göra det de där sista sekunderna. Fan också, men det går så fort i innebandy.

Det resulterade i en mållös förlängning och en straffläggning som varade i en evighet. Två skickliga målvakter gjorde ett flertal fina räddningar och när Christoffer Andersson gjorde mål var känslan att det kunde vara över. Men, Ketil Kronberg är känd för att vara som kyligast och bäst när det gäller, kvitterade straffläggningen och gick slutligen segrandes ur straffduellen där hela 14(?) straffar lades. Var det 14? Jag räknade inte, jag hade fullt upp med att inte svimma, eller få en hjärtattack…

 

Formationer, formationer och formationer!

Inför matchen var jag spänd av förväntad att se de formationer Urban avslöjat att Dalen skulle mönstra mot gänget från guldkusten, Höllviken. När lagen värmde upp inför matchen var jag ganska överladdad efter IBF Dalens vinst mot Salem och intagandet av gott kaffe mellan matcherna och jag spånade också på nya möjligheter jag skulle vilja se.

Haha, jag kan ju förresten nämna att jag fått några välmenande gliringar för mitt inlägg där jag bollade lite med formationerna i Dalens herrlag, inte minst från min egen fru och själsfrände, Maria. Jag bjuder på det! Jag förutsätter faktiskt att ni som läser har överseende med mina brister och kan skratta lite åt mina dumheter! 🙂

 

Inledningsvis:

Dalen inledde matchen med Andreas Carlbom i första formationen tillsammans med Jonas Svahn och Ketil Kronberg. Mattias Ljunggren och Henrik Sjöström utgjorde första backpar.

Andra formationen var en uppställning med Patrik Rokka, Marcus Berglund och Daniel Sonidsson, med Viktor Nystedt och Lukas Harnesk på backsidan.

Tredje formationen? Sebastian Degeryd, Anton Åkerlund och Alexander Hedlund. Backsidan bestod av Markus Lindström och Ludwig Svensson.

 

Tankar?

Det såg ganska jämnt ut överlag, alla tre formationerna skapade lägen framåt, första och tredje formationerna gjorde mål och alla tre formationer släppte in mål och bjöd på en del chanser.

Måns Parsjö-Tegnér fick svettas en hel del i matchens första två perioder och räddade även Dalen från att behöva spela i målmässigt underläge någon del av matchen.

En mycket glädjande detalj var att både Sebastian Degeryd och Andreas Carlbom spelade – och även fick kliva in och bidra med poäng! Degeryds frislag där han passade Alexander Hedlund och lurade hela arenan inklusive gästerna var en riktig godbit!

 

Fortsättningsvis:

Dalen gick dock ner på folk i andra perioden och då ändrades formationerna igen. Jag ska inte rabbla för mycket formationer, men ska återge lite noteringar i alla fall.

Här vill jag även ge tränartrion i Dalen beröm, det behövdes en ändring – och jag upplevde också att det var rätt spelare som fick chansen i slutet av andra perioden och även tredje perioden.

Utropstecknet? Markus Lindström som välförtjänt spelade till sig en plats i två femmor när han inledde och fullföljde matchen på mer än godkänt vis, gjorde Dalens första mål och fick det att se hur enkelt ut som helst och var dessutom väldigt jämn i försvarsspelet.

Patrik Rokka fick åter kliva in i Dalens första formation med Svahn och Kronberg, där han huvudsakligen hör hemma. Rokka bjöd på en hel del fina passningar, men poängmässigt var det bara målet i power play han noterades för när han på bekant vis pricksäkert sköt in bollen från vänsterkanten.

Något jag också uppskattade mycket att se var bland annat hur Mattias Ljunggren växlade över till högerkanten vissa tillfällen, med Lukas Harnesk på vänstersidan. Det ger en ytterligare dimension med Patrik Rokka på den offensiva vänsterkanten och Ljunggren på högerkanten.

 

Kungen

Rubriksättningen syftar förstås på kung Ketil Kronberg. Första målet gjorde han på returen av Andreas Carlbom, det andra målet var ett hejdundrande slagskott som satt i bortre krysset (oh my god!) och slutligen avgjorde Kronberg straffläggningen.

Lägg därtill hur otroligt mycket han gör på planen, dirigerar lagkamrater och har en fysisk närvaro och förmåga att forechecka som kan skrämma den mest hårdhudade motståndare… Det är bara att buga för kungen från Norge idag!

 

Marias topp-3

1. Duellen mellan målvakterna vann Måns Parsjö Tegnér. Dalens egna Ketil Kronberg tillsammans med Måns var GLÖDHETA ikväll!

2. Markus Lindström. Självförtroendet har verkligen vuxit fram denna säsongen. Vågar kliva upp och dundra skott på mål. Markus fick ikväll med all rätt finnas på planen när vi gick ner på folk.

3. Äntligen är Sebastian Degeryd tillbaka och tillsammans med Mister 100 Andreas Carlbom fick båda också 1 poäng med i protokollet ikväll, vilket vi behöver för att ta oss till slutspel. Kommer sitta på läkaren och hejja för att Sebastian kommer få fortsatt förtroende så han kan återgå till den formen han visade upp på försäsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.