Linköping – IBK Dalen (4-3 OT, SSL herr): Brolins ordination, en het back och ett snöpligt avslut

En förväntat tuff bortamatch för IBK Dalen i herrarnas svenska superliga mot formstarka Linköping – ett Linköping jag upplever att Dalen brukar ha riktigt svårt för också. Inför matchen pratade Jonatan Brolin om vikten av att få igång Ketil Kronberg och Jonas Svahn.

Jag noterade redan vid presentationen av uppställningarna att Patrik Rokka saknades och han syntes inte heller till vid den vitklädda bortabänken heller. Patrik bekräftade via twitter att detta berodde på att han har halsont, men väntas åter till nästa match på torsdag. Skönt att det bara är förkylningsbekymmer och inte något allvarligare!

Matchen då? Lite för långt bort för att bevittnas på plats, så det fick bli en klassisk soffmatch. Reflektioner och lite tyckande blev det förstås och de ska ni få ta del av här nedan!

 

Linköping – IBK Dalen (4-3, övertid)

En relativt avvaktande och försiktig förstaperiod där blott ett fåtal chanser presenterades under de första tio minuterna. Efter ungefär halva perioden började det dock hända lite saker.

Markus Lindström sköt ett ribbskott som såg riktigt farligt ut. Linköping pustade nog ut lite, men det dröjde dock inte länge förrän nämnde Lindström fick en vass passning av Alexander Hedlund och förvaltade den fint framför Linköpings Robin Laakso och pang, så satt den. Dalen tog ledningen i matchen med 0-1.

Viktor Nystedts chans på passning av Marcus Berglund en stund senare gick inte heller av för hackor. Wow, Nystedt är verkligen sevärd när han sätter fart!

Spelmässigt och rent taktiskt gjorde Dalen en klart bättre första period. Det var dock ingen glamourinnebandy, det handlade klart och tydligt om att vinna poängen till varje pris. Och visst är det viktiga poäng mellan de båda lagen, minst sagt.

 

Andra perioden

Den andra perioden satt det långt inne innan kvitteringen kom för Linköping. Det var Martin Karlsson som gjorde målet i numerärt överläge när ungefär halva perioden spelats. Därefter kändes det som om Linköping fick lite energi och Felix Lanver satte någon minut senare 2-1-målet för Linköping.

Dalens formation med Anton Åkerlund, Marcus Berglund och Alexander Hedlund skapade fin press tillsammans med Markus Lindström och Henrik Sjöström på backplatsen. Värt att notera? Markus Lindström som stod för ytterligare flera fina avslut!

Mycket kretsade också kring Berglund som tydligt visade att han ville kvittera ställningen, men som trots att han skapade fina lägen inte fick med sig bollen förbi Laakso i Linköpingsmålet.

Kvitteringen kom dock till slut från vår evigt unge norske kung, Ketil Kronberg! Passningen stod Sebastian Degeryd för och ställningen stod sig sedan hela vägen till tredje perioden.

Summering av den andra perioden? Något fartfylldare än den första perioden och under den andra halvan av perioden fick vi även se en del fin innebandy.

 

Tredje perioden

Med ställningen 2-2 och en knapp fördel till Dalen, sett över de 40 minuter som spelats, var känslan att det verkligen kunde gå hur som helst i den tredje perioden. En god gissning var att det lag som skulle sätta första målet också skulle få ett bra läge att sätta press på motståndarna.

Dalen gick ner på folk och målet kom slutligen från Jonas Svahns klubba, assisterad av Sebastian Degeryd. Detta var väl lite vad tränare Jonatan Brolin ordinerat? Kvittering: Kronberg, ledningsmål: Svahn!

Kvitteringen från hemmalaget kom dock av Felix Lanver som ännu en gång hittade nättet med ett avslut som med nöd och näppe rullade in bakom Måns Parsjö-Tegnér. Ställningen 3-3 stod sig sedan perioden ut, trots en riktigt bra chans för Markus Lindström som dessvärre räddades av Robin Laakso.

 

Ett snöpligt avslut?

I övertid blev det dock ett snabbt och snöpligt avgörande när hemmalagets Martin Hovlund sköt en boll som likt nyssnämnda kvitteringsmål näppeligen rullade förbi Parsjö-Tegnér.

Trots att det sålunda slutade med förlust i övertid för Dalen, har jag svårt att vara allt för missnöjd. Besviken över det sätt varpå matchen slutade, ja absolut, men faktum är att det är starkt av Dalen att plocka en poäng borta mot Linköping som varit i riktigt bra form. Betyg? Klart godkänt!

Slutligen riktigt härligt att se den laginsats och starka vilja som Dalen uppvisade idag och som också var väldigt nära att räcka hela vägen till tre poäng. Utropstecknet får Markus Lindström som var riktigt bra idag, men även Jonas Svahn och Ketil Kronberg var riktigt viktiga för Dalen och högst bidragande till att det blev poäng till Umeålaget, tillsammans med Sebastian Degeryd som svarade för fina passningar och även viktiga brytningar på mittplan.

 

Nästa match

Närmast väntar hemmamatch mot AIK den 30 november kl. 18.30. Låt oss fylla Umeå Energi arena på torsdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.