Intervju med #17 Camilla Granström: ”saknade den gemytliga stämningen i Dalen”

Camilla Granström (Bildkälla: www.ibkdalen.se)

Jag och Maria pratade tidigare om några spelare vi skulle vilja lyfta fram i bloggen och var båda överens om att vi definitivt måste ställa frågan till IBF Dalens Camilla Granström. Detta är första säsongen vi bekantar oss med IBF Dalen, men Granströms sköna spelstil med idel luriga ”ögon i nacken”-passningar, fint spelsinne och förkärlek till att använda backhanden har det varit svårt att missa!

Det är med stor glädje vi delar med oss av denna mycket trevliga intervju med Camilla som bjöd på en riktigt bra intervju!

 

Hej Camilla,
Berätta gärna lite kort om dig själv och vilken anknytning du har till Dalen för de läsare som eventuellt inte vet vem du är.

Jag är född och uppvuxen i Kalix. Säsongen 09/10 blev jag värvad till Umeå City och flyttade ner till Umeå. Ett år senare träffade jag min sambo, Jonas Svahn, och det blev min första kontakt med IBK Dalen. Trots att jag spelade i en konkurrerande förening blev jag varmt välkomnad och kände mig snabbt som hemma bland killarna i laget samt alla eldsjälar i föreningen.

Efter en tre år lång sejour i IBF Falun och Sala Silverstaden kände vi båda att vi saknade den gemytliga stämningen i Dalen och valet blev därför väldigt lätt; att flytta ”hem” till Umeå. För närvarande spelar jag i IBF Dalens Allsvenska lag.

 

Hur gammal är du?

Jag är 29 år ung.

 

När började du spela innebandy?

Jag började spela innebandy när jag var 5 år. Då fanns det inga flicklag i Kalix så jag lirade tillsammans med grabbarna mina första 2-3 år, de flesta var två- och tre år äldre än mig.

 

Vilken är din moderklubb?

IBK Kalix (heter nu Team Kalix Innebandy) är min moderklubb.

 

När insåg du att du var duktig på innebandy?

Jag vet inte om jag anser mig som en duktig spelare än idag, som tävlingsmänniska är jag aldrig riktigt nöjd. Men jag har alltid haft en stor passion för innebandyn vilket för med sig att jag lagt ned en otrolig tid på sporten, oavsett om det gällt egna träningar, andras träningar, egna matcher eller andras matcher. Man lär sig av alla tillfällen och utvecklar sin spelförståelse genom att se andra spela!

Ska jag nämna ett ögonblick så var det nog när jag spelade F-15 och vi mötte Bergnäset hemma. Vi vann matchen med 28-0 och jag gjorde 21 poäng (14+7). Efter matchen kom motståndarnas tränare fram till mig och gav mig beröm, det var stort för mig att få höra det av ett annat lags tränare!

Fun fact; min egen tränare bänkade mig sista 15 min i den matchen, haha.

 

Hur länge har du spelat med Dalen?

Jag är inne på min tredje säsong i Dalen.

 

Har du hållit på med några andra sporter, eller var det alltid självklart att det skulle bli just innebandy?

Jag har spelat fotboll från 7 års ålder tills jag var 21 och flyttade till Umeå. I själva valtillfället var det inte helt självklart att jag skulle välja innebandyn, jag var mycket bättre i fotboll. Men nu i efterhand så har jag insett att jag alltid haft ett större intresse för innebandyn och prioriterat den framför fotbollen.

 

Vilket nummer spelar du med och hur kommer det sig att du spelar med just detta nummer?

Jag spelar med nr 17. Har alltid spelat med nr 7 men när jag kom till Umeå City var det numret redan taget så då föll det sig naturligt att ta 17 som i alla fall hade en sjua i numret.

 

Hur är känslan i laget just nu?

Känslan i laget är god, vi har bytt spelsystem inför denna säsong och har sedan dess varit förberedda på att det kommer att gå upp och ned i och med detta. Vi har bra sammanhållning och härliga individer i laget!

 

Hur upplever du att säsongen varit för din del?

För mig personligen passar vårt nya spelsystem mycket bättre än vårt gamla. Jag kommer automatiskt högre upp i banan och spelar vi som vi ska så ger vi motståndarna färre initiativ.

Jag tycker dock att jag bränt alldeles för mycket klara lägen för att vara nöjd men en del poäng har rullat in hittills vilket alltid är skönt!

 

Har du några personliga mål du vill uppnå inom innebandyn?

Som spelare tar jag det säsong för säsong. Denna säsong är mitt mål att bidra med poäng för att hjälpa laget att vinna matcher. Ser man längre fram så är jag absolut sugen på att ta upp min tränarkarriär (tränade IBF Falun Dam SSL efter att jag precis fött barn) i någon form.

 

Är det någon spelare i laget som du upplever är extra jobbig att möta på träningarna? Varför?

Maja Marklund är riktigt jobbig! Hon är sjukt vältränad och ger aldrig upp, dessutom går hon aldrig på mina finter heller så hon är given på denna fråga! Jag är glad att hon oftast spelar i samma femma som mig, haha.

 

Har du, eller har du haft någon förebild eller favoritspelare du sett upp till inom innebandyn?

Jag ser upp till många och av olika anledningar. Rickie Hyvärinen för att han stack ut. Johan Samuelsson för att han är lagkapten personifierad. Mattias Samuelsson för hans enorma vinnarskalle och hjärta för sitt lag. Rasmus Enström för hans ödmjukhet trots att han är världens bästa spelare.

Men jag måste säga, även om det är partiskt, att jag ser upp till min egen sambo väldigt mycket. Att se hans karriär på nära håll och hur hårt han jobbat under åren för att komma dit, gör mig riktigt imponerad!

 

Vilket är ditt bästa innebandyminne?

Alla ungdomscuper man spelat är såklart härligt att se tillbaka på. Men säsongen jag gjorde som tränare i IBF Falun skulle jag nog säga, även om jag inte var spelare då. Ingen trodde att vi skulle klara av att hålla oss kvar i SSL och hade ett tufft spelschema sista matcherna, men vi fixade det! En helt fantastisk känsla!

 

Om du skulle rymma från ett fängelse tillsammans med en spelare eller ledare från laget, vem skulle du välja och varför?

Jag skulle välja Sofia Ström. Hon pluggar till polis. Jag skulle kunna muta henne att ordna nycklar samt kartor så att jag tog mig ut hyfsat obemärkt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.