Dagens SSL: Imponerande vinst för damerna och en stark bortafajt för herrarna

Många tryckningar på tangenterna idag, en naturlig följd av att det spelats flera Dalenmatcher samma dag. Det grämer mig oerhört att matcherna krockade, i sann slöar-anda på en lördag begav vi oss hem för att i soffan avnjuta bortamatchen mellan Dalen och Falun i herrarnas superliga.

Samtidigt spelades en minst sagt viktig batalj mellan Dalen och Jönköping på hemmaplan i damernas superliga. En match som slutade med Dalens första vinst på hemmaplan för säsongen och vilket sätt de gjorde det på också!

 

Dalen – Jönköping (9-2) (Svenska superligan dam)

Dalen gjorde hela nio mål mot gästande Jönköping och vann med slutresultatet 9-2, ett riktigt styrkebesked! Poängbäst i Dalen blev hat-trickskytten Anna Skyltbäck som även stod för en assist, följd av Sandra Törnqvist som vilade senast mot KAIS Mora, men stod för två mål och ett assist i matchen mot Jönköping idag.

De tre poängen innebär att Dalen nu är riktigt nära att klättra upp på en slutspelsplats i tabellen, samtidigt som lite ytterligare avstånd skapas neråt. Och vad oerhört viktigt att få vinna på hemmaplan och samtidigt få riktig islossning målmässigt!

Det skrivs ofta om Dalens tajta och skickliga försvar, men samtidigt nämns även inte sällan Dalens svårigheter att göra mål, möjligen är dock detta bara början på skriverierna som kommer följa: Extra extra Dalens offensiv GLÖDHET?!

 

Falun – Dalen (4-3, övertid) (Svenska superligan herr)

Alltså, låt oss tala klarspråk. Dalens förutsättningar idag var allt annat än goda. De senaste två matcherna mot Falun har slutat med förluster, en jämn förlust respektive en riktig plattmatch. Det är dock inte detta i sig jag huvudsakligen syftar på. Inför dagens match konstaterade vi när laguppställningarna presenterades att Dalen saknade i princip en hel femma(!).

Samtidigt ska jag tillägga att att Falun saknade (bland annat?) två av sina (tusen) stjärnor, Alexander Galante-Carlström och Omar Aldeeb vilka saknades på grund av skada respektive sjukdom. Inga dussinlirare precis, men ärligt talat har Falun ”något” större bredd än Dalen och det kändes inte riktigt som om det var en direkt fair trade-off. Dalen saknade till exempel: Marcus Berglund (c), Anton Åkerlund (f), Alexander Hedlund (f), Fredrik Edholm (f), Henrik Sjöström (b), Markus Lindström (b) och givetvis är Mattias Wallgren (b) fortsatt frånvarande på grund av långtidsskadan.

Dalen imponerade dock stort ändå, slet hårt som lag samtidigt som viktiga kuggar som Måns Parsjö-Tegnér, Jonas Svahn, Patrik Rokka, Mattias Ljunggren och Ketil Kronberg klev fram och visade vägen medan spelare som Johan Larsson och Ludwig Svensson verkligen tog chansen och stärkte upp det sargade Umeålaget och var högst bidragande till att Dalen inte bara höll jämna steg med hemmalaget Falun, utan rentav under en stor del av matchen ledde mot världens bästa lag, ett lag dessutom kraftigt förstärkta av stödet från hemmapubliken.

Falun lyckades hämta upp underläget 1-3 till 3-3 under den tredje perioden av matchen och vann sedan i övertid. Jag kan dock inte annat än i skrivande stund känna att Dalen gick vinnande ur den här bortamatchen ändå. Vilken jäkla stark insats av er ändå, Dalen!

Det känns inte rätt att utse någon matchens lirare, utmärkelsen får i stället gå till hela laget. Jag vill dock avsluta med att säga att det var riktigt roligt att få se Andreas Carlbom göra sitt första mål för säsongen med IBK Dalen! Han har sanneligen kämpat sig till och förtjänat det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.