Dalen – Sirius (3-4, SSL dam): Tvåmålsskytten, en oroande skada och den nagelbitande avslutningen

IBK Dalen – Sirius (3-4) (Svenska superligan dam)
Matchens första period slutade med en tvåmålsledning för gästande Sirius, trots att lägen skapades åt båda hållen. Sirius imponerade med ett starkt kontringsspel som kunde resulterar i fler mål om inte Matilda Wirthig stått för flera riktigt fina räddningar – varav en svepande armräddning som slog undan bollen som tveklöst hade suttit i nätet annars.

Dalen då? Skottstatistiken känns missvisande, Dalen skapade flera fina chanser men lyckades inte hitta nätet.

Camilla Lundin stod för en kontring där hon drev upp bollen på höger sida av planen och snabbt accelererade förbi Siriusspelarna och oväntat släppte bak  bollen fint till, var det Felicia Lilja(?) precis framför målvakten i slottet – en framspelning som var värdig ett mål!

Victoria Ström kändes också väldigt sugen på att göra mål för hemmalaget, sprang mycket och placerade sig på rätt ytor för att öppna upp för möjligheten till passningar som tvingar fram sidledsförflyttningar på Sirius målvakt. Två sådana chanser skapades, men lyckades dessvärre inte förvaltas i slutmomentet.

Perioden överskuggades dock av Anna Skyltbäcks misstänkta knäskada. Skyltbäck fick lindas och hjälpas av planen. Förhoppningsvis är det inte allvarligt, men det kändes illavarslande – måtte Anna må bra!

Period två
Den andra periodrn inleddes dock med ett snabbt håll som tillskrivs assisterande Victoria Ström för det fina förarbetet – bollen studsade märkligt, men lyckosamt längs linjen och Elsa Frisk kunde slutligen trycka in den.

Minuterna senare var det slitvargen Sandra Törnqvists tur som med hjälp av Elsa Frisk som fångade upp bollen på mittplan hängde dit den och matchen var kvitterad!

Det blev dock Sirius som åter tog ledningen i matchen efter att Dalen gått mållösa i ett power play där Törnqvist i slutskedet drog på sig en utvisning som Sirius förvaltade.

Dalen fick visserligen ytterligare en chans i power play under perioden, men tempot var alldeles för lågt för att något farligt skulle skapas. Trots två mållösa power play från hemmalaget, var det i vart fall väldigt glädjande att se Mikaela Palmér som är åter från hennes långtidsskada. Palmér fick chansen att kliva in i numerärt överläge.

Period tre
Matchens tredje och sista period inleddes med ett Sirius som inledningsvis försökte dra ner tempot i matchen.

När Dalens Agnes Holmgren utvisades några minuter in i perioden kändes det som en god möjlighet för Sirius att utöka. Den farligaste chansen stod dock Dalens box play för i en kontring där Felicia Lilja spelade fram till Sandra Törnqvist som dock missade den fina möjligheten att göra ett mål i numerärt underläge och samtidigt kvittera matchen.

Det blev i stället Sirius som gjorde matchens nästa mål, visserligen inte i power play, men det innebar en tvåmålsledning Dalen aldrig lyckades knapra ikapp.

I spel sex mot fem klev Mikaela Palmér in och sköt bland annat ett farligt skott som var nära på att slinka in. Mål blev det dock för andra gången i matchen för Sandra Törnqvist som backhandknackade in en retur och slutminuten av matchen därefter blev en riktig nagelbitare.

Övriga reflektioner
Med vid bänken var förresten bland annat målvaktstränare Henrik Vilhelmsson som hjälpte till med matchcoachningen och jag slogs av hur tydligt och väl han dirigerade spelarna både på och av planen under hela matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.