Höllviken – IBK Dalen (4-7): Viiiiktiga poäng, två centrar och en back i ypperlig form

Förutsättningarna

Inför den aktuella omgången och dagens match mellan Dalen och Höllviken var förutsättningarna följande i herrarnas svenska superliga:

7. Helsingborg (40 poäng – i praktiken 43 poäng eftersom Helsingborg vann mot AIK)

8. Dalen (38 poäng)

9. Sirius (37 poäng)

10. Jönköping (36 poäng)

 

Lägg därtill respektive lags form sett till de tre senaste resultaten före den aktuella omgången:

Helsingborg: 5 poäng (Örebro, Falun, Sirius)

Dalen: 5 poäng (Linköping, Mullsjö, Pixbo)

Sirius: 5 poäng (Jönköping, Höllviken, Helsingborg)

Jönköping: 3 poäng (Sirius, Örebro, Falun)

 

Viiiiktiga poäng på spel

Då kan även de av er som möjligen inte följer tabellerna flitigt hänga med i hur jämn kampen är om slutspelsplatserna. Det återstod fyra matcher att spela med dagens match inräknad, Helsingborg som vann mot AIK klev upp till 43 poäng och stärkte helt klart upp sina chanser på slutspel, medan Dalen ställdes mot Höllviken om tre mycket viktiga poäng. För Höllvikens del handlade det å andra sidan om att försöka plocka poäng för att helt säkra upp och undvika risken för ett uttåg ur svenska superligan – även om både AIK och Örebro ligger sämre till just nu.

Dessutom har Dalen haft ett ganska dåligt facit mot just Höllviken och jag har även läst en del tippningar om att Dalen skulle förlora matchen idag och lägg därtill att Dalen haft en något tveksammare form mot just lagen längre ner i tabellen… Ja, låt mig bara säga att det inte kändes självklart att det skulle bli tre poäng.

 

Höllviken – IBK Dalen (4-7) (Svenska superligan herr)

Tre poäng blev det dock till slut för Dalen, trots att matchen började svajigt med en första period där Dalen inte imponerade och Höllviken tog ledningen med 1-0 genom ett helsäkert skott från Johannes Wilhelmsson dryga fem sekunder in i power play och sedan utökade den till 2-0 när Kim Lundström sköt ett skott utifrån som studsade upp i målet bakom Parsjö-Tegnér. Först mot slutet av perioden vaknade Dalen till liv på riktigt och Ludwig Svensson kunde smälla in reduceringen och bjuda på en skön målgest.

Dalen var dock betydligt mer med i matchen under den andra perioden och vi fick se ett fint samspel mellan Sebastian Degeryd och Jim Johansson som bjöd på flera snabba passningar sinsemellan och slutade med ett skönt kontringsmål från Jims blad. Minuterna senare small det igen för Jim när han lossade ett pricksäkert dragskott på frislag – en yta Jim bland annat tipsade mig och Maria om att sikta på när han gav oss en skottlektion för en tid sedan.

Dalen fortsatte dock ta vara på matchens mittenperiod och utökningen kom sedan när Patrik Rokka startade igång spelet med en passning till Ketil Kronberg som spelade över den till Jonas Svahn som sköt in den utan tveksamheter.

I matchens tredje period inledde Viktor Nystedt målskyttet när han utökade Dalens ledning till 2-5 i power play och minuten senare var det dags för Jonas Svahn att göra ännu ett mål, denna gång på kontring tillsammans med radarpartnern Ketil Kronberg.

Alexander Hedlund avslutade målskyttet för Dalens del när han satte Dalens sjunde mål i tom kasse. Två reduceringar hann Höllviken med, Johannes Wilhelmsson ännu en gång i samarbete med Kim Lundström, samt Christoffer Andersson, men det kändes som om Dalen hade god kontroll över matchen i tredje perioden och ganska komfortabelt kunde ta hem samtliga tre poäng där i slutändan.

 

Två centrar, en back i ypperlig form och en bra laginsats

Dalen spelade med två roterande centrar, Jonas Svahn och Johan Larsson – hur många hade tippat den på förhand tidigare under säsongen? Svahn och Larsson gjorde det även riktigt bra och de passade in bra i de olika femmorna, vare sig Larsson spelade i en offensiv förstafemma med Kronberg och Patrik Rokka, eller Svahn i en något mer tillbakapressad tredjefemma med Anton Åkerlund och Hedlund – passade bitarna in bra!

En back som utstrålar mycket fin form är Viktor Nystedt (pratade jag och Maria verkligen om ett något stukat självförtroende hos Viktor där för en tid sedan?) som utstrålar självförtroende när han med fart och skicklighet spelar fram, runt och igenom motståndare som ingenting. En hel del mål har det även blivit på slutet och med dagens mål ligger han sedermera på imponerande 10 mål denna säsong!

Slutligen är det ett bra tillfälle att hylla Dalen för laginsatsen idag – starkt att fortsätta leverera i dessa enormt viktiga matcher där mycket står på spel, att kunna rycka upp sig efter en svajig första period och kriga till sig tre poäng på kontot! Nu ser jag mycket fram emot den kommande hemmamatchen mot Helsingborg på onsdag – 18.30 i Umeå Energi Arena, ta er dit och klä er i svart och vitt för att hjälpa Dalen till slutspelet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.