Nytt poddavsnitt, slutspelsjakten, kvartsfinalmotståndet och glädjebeskedet(n)

Jag inleder söndagen med ett kortare inlägg, men senare under dagen kan ni räkna med ytterligare inlägg där jag tänkte skriva några rader om IBF Dalen-herrarnas uttåg ur allsvenskan norra.

 

IBNorrland avsnitt 5 uppe

Ett nytt poddavsnitt ligger nu uppe på Soundcloud där jag och Maria kollar till läget i några av de högsta serierna på dam- och herrsidan i norra delarna av innebandyn och bland annat pratar lite silly-nyheter kring flera av Dalens lag, slutspel och slutspelsjakt, samt kval och uttåg. Som bonus bjuder vi på hur man uttalar Djurgården och den spelare som enligt Maria är ”typ den bästa spelaren ever” 🙂

Avsnittet hittar ni genom att söka på IBNorrland via Soundcloud eller genom att klicka på länken nedan:

 

Slutspelsjakten pågår för fullt…

… för Dalens damlag i svenska superligan. I fredags spelades en mycket underhållande match mot topplaget Täby där Dalen slutligen tog med sig en poäng efter att matchen gick hela vägen till straffar. I sociala medier har det beskrivits som att ”Dalen snodde en poäng”, vilket jag upplever blir lite missvisande även om det självklart syftar till att Täby utifrån tabell m.m. ”ska” vinna mot ett lag som Dalen. Faktum var dock att Dalen gjorde en väldigt bra match och var mycket nära på att ta fler än bara en poäng och det kändes inte alls som om Täby hade full kontroll över matchen, snarare tvärtom stora delar av matchen.

I slutskedet av matchen skadades Camilla Lundin som för övrigt under matchen bjöd på några galet läckra passningar, men glädjande nog meddelade hon senare att det rörde sig om en lårkaka och hon bör sålunda vara tillbaka i spel ganska snart.

Caroline Stattin stod för en väldigt fin prestation och var riktigt bra matchen igenom, fixade bland annat på egen hand ett power play till Dalen genom hennes skickliga sätt att hantera bollen i en kvick kontring som tvingade försvarare att värja sig med mindre schyssta medel. Stattin som även valt att förstärka Dalens allsvenska lag till nästa säsong, vilket känns som ett väldigt spännande och bra tillskott till ett ungt lag som kan vara hjälpta av en rutinerad spelare som Caroline som kan hjälpa de unga spelarna att utvecklas.

Vad gäller slutspelsjakten är förutsättningarna i grova drag följande: med två matcher kvar att spela är det fem lag som slåss om två slutspelsplatser. Till vänster är respektive lags tabellplacering och poäng, medan ni till höger kan se vilka återstående motståndare de ställs mot i de sista två matcherna.

Tabellen
7. Sirius (30p) – Karlstad, Telge
8. Dalen (28p) – Telge, Malmö
9. Malmö (27p) – Endre, Dalen
10. Karlstad (26p) – Sirius, Warberg
11. Warberg (25p) – Kais Mora, Karlstad

Utifrån tabelläget ser vi att Dalen har allt i egna händer, två vinster innebär att Dalen är klara för slutspel oavsett resultat i övriga matcher. Närmast jagar Malmö underifrån och det ser på förhand ut som om vi kan få en sista helt avgörande match på hemmaplan för Dalens del när de tar emot just Malmö. Närmast möter dock Dalen Telge senare idag, ett lag som kämpar för sin överlevnad i bottenskiktet av tabellen och som spelat bra på slutet vad jag läst mig till. Budskapet de gått ut med i sociala medier är i vart fall tydligt: de kommer göra allt för att hålla sig kvar! Och det innebär förstås att Dalen kommer möta ett desperat och hårt slitande lag, vilket inte lär bli någon lätt match.

Nå, vi får se hur det kommer sluta, men klart är i vart fall att det blir väldigt spännande att följa den sista vägen till slutspelet nu. Når Dalen slutspelet? Jag hoppas verkligen – det är nu det gäller!

 

Och i slutspelet möter Dalen…

Falun. Ja, på herrsidan i svenska superligan blev det föga oväntat Falun som kommer stå för kvartsfinalmotståndet för Dalen och det är väl egentligen ingen idé att mata på med klyschor om att allt kan hända i ett slutspel med mera. Det är ingen dold hemlighet att Falun och Storvreta är storfavoriter till guldet och alla lag som ställs mot dem är per automatik tippade att förlora av allt och alla – medan inbitna supportrar och partiska journalister letar infallsvinklar och argument för att ändå bygga upp hype kring det egna nederlagstippade laget.

Jag faller ju in under kategorin inbiten supporter numera och visst känns det oerhört tufft att ställas mot Falun i bäst av sju, men samtidigt ska det bli väldigt roligt med kvartsfinaler mot Falun! Det är ett väldigt underhållande lag, det kommer lockas mycket publik och det lär bli fartfylld innebandy och hela matchserien lär bli en minst sagt lärorik resa för Dalens unga spelare som aldrig upplevt ett slutspel förut.

Dalen går in i slutspelet med en god känsla, har byggt upp något som börjat ge allt bättre resultat mot slutet av säsongen och jag vet att de är taggade till tusen – vilket kommer bli nyckeln för att kunna rå på Falun: vilja, kämpaglöd och laget! De bitarna har Dalen och nu är det bara att köra på, kämpa Dalen!

 

Glädjebeskedet

För de av er som möjligen inte följer Dalen i sociala medier så noga har det kanske slunkit er förbi att Mattias Wallgren gjorde sin första innebandyträning sedan han skadade sig olyckligt i säsongens första match mot AIK. Det är förstås jätteroligt, Wallgren är en väldigt skicklig och hårt arbetande spelare med mycket karaktär på och av planen. Under försäsongen var Mattias i en imponerande form och jag tror att alla som såg honom spela där och då räknade med att han skulle göra en mycket bra säsong. Knäskadan satte tyvärr stopp för det, men nu är alltså Wallgren på väg tillbaka.

Frågan har också ställts om Mattias kommer kunna spela redan denna säsong. Jag är visserligen inte medicinskt kunnig, men jag ser hellre att Mattias är helt återställd när han väl gör comeback, snarare än att han slängs in för tidigt och riskerar att skada sig igen. Jag tror sålunda att vi får räkna med att han inte spelar något mer denna säsong, även om det framgått i medier som hoppfullt och upp till sjukvården om kroppen är redo, men att han kan börja köra på redan nu bådar gott inför nästa säsong.

 

Tre år till (ett andra glädjebesked)

Nu är det också klart – Måns Parsjö-Tegnér har skrivit på för ytterligare tre år med Dalen! Det är ett minst sagt glädjande besked att Måns fortsätter i Dalen – en spelare som förutom att vara extremt skicklig på att läsa av spelet och täcka bollar, har en mycket viktig roll på planen genom att han dirigerar lagkamraterna, eldar på vid behov och utstrålar både pondus och mycket vilja! Parsjö-Tegnér är en sådan där målvakt som kliver in på planen och bara äger den, något jag alltid imponerades över hos Patrik Åman och som jag alltid imponeras över hos Måns Parsjö-Tegnér!

Det står därmed också klart att Dalens lagbygge inför kommande säsonger behåller en viktig del av lagets stomme – och förhoppningsvis medför det att fler hakar på!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.