Dalen (herr): Om krisstämpeln, nyckelspelare och tre viktiga poäng

Dalen har fått en mycket tuff inledning på säsongen i de två första matcherna där förlusten mot Helsingborg följdes upp med en brakförlust mot Pixbo som slutade med hela 11-1 till motståndarna vilken renderade i att laget krisstämplats på flera håll och att halva innebandy-Sverige verkar se Dalen som en given kandidat för nedflyttning… Visst är det dock lite väl tidigt att flagga lag för nedflyttning redan efter två spelade matcher? Jag har personligen svårt att tro så illa om vårt lag denna säsong, men visst har det samtidigt funnits anledningar att vara besviken sett till hur det gick mot Helsingborg och Pixbo och det är rimligt att kräva mer av Dalen.

Jag tror dock samtidigt att det är viktigt att komma ihåg att det finns en betydligt högre nivå i Dalen än vad man visade där (för ingen kan väl på riktigt tro att Dalen exempelvis trubbigt skjuter alla sina skott i magen på målvakterna varenda match säsongen igenom eller gör klassiska första-matchen-för-säsongen-misstag?) och jag tror även att det kommer hända positiva saker när några av de nya unga spelarna får lite mer kött på benen under säsongens gång. Jag tror att krisstämpeln är förhastad, men ser vi fortfarande samma tendenser om en sisådär sju-åtta omgångar ja då kommer det bli svettigt att vara Dalensupporter denna säsong.

Tre viktiga poäng och nyckelspelarna i Dalen

Så mycket skönare då att den viktiga bortamatchen mot Hagunda slutade med seger för Dalen (5-7) och framför allt att flera av Dalens nyckelspelare gjorde en fin insats och plockade med sig de tre poängen till Umeå. Även om säsongen är lång tror jag att det är viktigt framför allt för spelarna och laget själva att få känna att de gör en bra insats och det kan vara viktigt för de kommande matcherna att gå in med en bättre känsla. Lägg därtill två spelare som gjorde sina första mål i SSL, Wilmer Entall och Oliver Bodén, och det finns ännu fler skäl att glädjas åt kvällens match! Framför allt var det en formation i Dalen som särskilt stack ut ikväll och det var formationen med Ketil Kronberg, Alexander Hedlund, Oliver Bodén/Wilhelm Vihtari Hansson, Viktor Nystedt och Adam Strand där jag skulle vilja lägga till utropstecken på Kronberg, Hedlund och Nystedt som gjorde det riktigt bra! Ikväll visade de verkligen vägen!

Och visst var det Mattias Hall som hade beskrivit Vihtari Hansson som en energiinjektion i laget? Väldigt passande beskrivning för Wille som gjorde en riktigt bra insats och verkligen stod för just det – energi! Annars lär ju rubrikerna från matchen handla om Ketils tre mål eller Nystedts viktiga insats och jag tänker att här har vi några av de spelare som absolut ska och kommer bära Dalen denna säsong.

Daniel Sonidsson utgick vad jag förstod av vad som sades i sändningen med någon form av skadebekymmer efter Pixbomatchen som besvärade honom under uppvärmningen och jag vet inte om Dalen riktigt har någon direkt ersättare för honom, men Michel Wöcke gjorde ett tappert försök och stod faktiskt för några riktigt vackra aktioner och passningar och visst fasen har han väl förtjänat att få uppmärksammas för mer än hans zorrostraffar? Pär Forsman var också en härlig injektion i vanlig ordning och var nära att göra mål vid mer än ett tillfälle, men framför allt när han som skjuten ur en kanon dyker upp på frislaget och blev nekad av Hagundas August Moberg med små marginaler.

Avslutningsvis imponeras jag stort av Wilmer Entalls viljestyrka på planen – jag älskar spelare som kämpar frenetiskt och ger allt på planen och av allt att döma kommer vi få se mer av den varan från unge Entall som tackade för förtroendet och speltiden med ett fint närkampsspel och bra energi i den höga pressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.