En silly-summering av läget i IBK Dalen

Så, eftersom det säkerligen är fler än jag och Maria som otåligt väntat på nyheter om Dalens lagbyggen både vad gäller damerna och herrarna, men det varit mycket tyst och sparsamt från Dalens sida tänker jag att jag ska dela med mig av det vi lyckats fånga upp hittills om vad som är på gång och vad vi kan förvänta oss inför nästa säsong. Vissa delar är rykten som inte blivit bekräftade medan andra delar är bekräftade och klara på ett eller annat sätt. Det har varit ett ypperligt tillfälle att göra lite observationer på plats under vårt besök i lördags och delar av söndagen på Skellefteå floorball cup som gick av stapeln – en cup där det var ganska tydligt frågan om två lag som fokuserade på teambuilding mer än kvalitén på innebandyn. Det var dock mycket trevligt att röra sig i innebandymiljöer igen och känna lite puls inför de kommande säsongerna – känslan är att Dalen kommer ha slagkraftiga lag både på damsidan och herrsidan.

 

Damerna
Dalens damer har gjort en till synes bra silly-säsong hittills, får behålla i stort sett hela laget intakt och har bara två spelare på ut-kontot i dagsläget: Victoria Ström och Yui Takahashi. Ström flyttar söderut och lägger, vad vi hört, klubban på hyllan medan Takahashi flyttar hem till Japan igen efter ett flertal år i Dalen. Under cupen fick vi se två nyförvärv på banan som vi även kunde bekräfta med hjälp av ibis: Luleås Annie Ehlin och Sundsvalls Thea Taflin. Rykten vi hörde gjorde även gällande att det ska in ytterligare ett nyförvärv i Dalen och vad vi förstod är det Gamla Stans Emmy Helander som är på väg till Dalen.

Vi tog även ett litet snack med norra allsvenskans poängdrottning, Hanna Kristoffersson för att fråga rakt ut om den kommande säsongen. Hanna verkade lite förvånad över att få frågan, men vi kan bekräfta för andra som ställt sig samma fråga att HK spelar i Dalen även nästa säsong och det blir med andra ord innebandygodis-garanti för den som hakar på oss till läktaren under Dalens matcher!

Kan även tillägga att Dalen knappast ser ut att slå av på takterna, det kommer ösas på framåt även nästa säsong och att döma av den härliga stämningen under cupen lär vi även bjudas på ett antal intränade målgester.

 

Herrarna
Om vi börjar med ut-kontot hos Dalens herrar är det redan bekräftat och klart att Niclas Brohlin-Ljung lämnat Dalen för att spela med Helsingborg kommande säsong och allvarligt skadedrabbade Tobias Sikström har tackats av. Viktor Nystedt ryktas fortfarande vara osäker på framtiden och har flera anbud han väljer mellan och inte mycket talar väl egentligen för att vi får se en av världens mest underhållande backar i Dalen nästkommande säsong, men vi får se. Utöver detta har det varit en del frågetecken kring ett antal spelare som haft utgående kontrakt och även baserat på en del intervjuer som gjordes kort efter att Dalen åkte ur svenska superligan. Här kommer dock en del glädjande och lugnande besked: kraftpaketet Pär Forsman är kvar i Dalen och kommer skapa oreda hos motståndarna i allsvenskan kommande säsong!

Mycket talar även för att Dalen förlängt med Emil Wiklund och Wilhelm Vihtari Hansson. Och världens bästa norrman då? Om jag säger såhär… det bjöds på innebandygodis upprepade gånger i Skellefteå i helgen och det stod 25 på ryggen. Ketil spelar med Dalen nästkommande säsong! Minns ni förresten att Alexander Hedlund tidigt uttalade att han inte skulle överge Dalen efter nedgraderingen, utan skulle göra vad han kan för att spela upp Dalen igen? Kan bekräfta att även Alexander var på plats under cupen och spelade för Dalen.

Dalen har även gjort klart med ett nyförvärv som presenterades under cupen i helgen – eller snarare smögs in och överraskade oss alla, tror jag. Det var inte vilken spelare som helst utan det handlar om en gammal Dalen-veteran med ett sjujäkla målsinne som kommer hjälpa Kronberg att hålla ordning på ungdomarna: Andreas Carlbom!

Vad säger ryktena då? Ja, det viskades en del runt läktarna i vanlig ordning och det låter som om rubrikerna i Västerbottens-kuriren som spreds nyligen om Anton Åkerlund har sanning i sig – vilket känns otroligt glädjande! Åkerlund har länge varit en av mina favoritspelare och kommer inte bara bidra med en hel del poäng, det är en spelare som kommer lyfta hela sitt lag, sliter hårt och vara en viktig nyckelspelare i detta lag som ska ta sig tillbaka till SSL!

Det går även rykten från olika håll om en riktig spetsspelare med kvaliteter som Dalen desperat behöver – en snajper som kan göra mål från lite var som helst och som kommer stärka upp både i Dalens power play och spel sex mot fem – om ryktena stämmer.

Känslan är att om det vi hört om Dalens lagbygge till nästa säsong stämmer så kommer det vara ett starkare Dalen än vi såg den senaste säsongen. Mitt största frågetecken riktar jag nog dock till backsidan… vore det inte läge att stärka upp även där?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.