Två steg fram och ett bakåt eller tre steg fram?

Efter en helg med många trevliga saker så påbörjas ”arbetsveckan” med ett antal möten i olika grupperingar.
Att få invigningstala på Folkan som nu ska heta Kulturhuset och se de lokala konstnärernas alster, att tillsammans med barnen få uppleva – det var en riktigt imponerande upplevelse att se en musikal av dessa mått i Åsele. Och bolla möjligheterna med de som fanns närvarande och även andra Åselebor att de är dom själva, föreningar och organisationer som ska fylla Kulturhuset med upplevelser och skapande av alla former och då få sätta stämpeln på vad kultur är. Det kändes bra, tills man på det berömda ”nätet” fick se att någon med Jante som drivkraft ska förmörka och svärta denna händelse.
På ”nätet” finns tydligen ingen självrannsakan eller känsla av att hålla en saklig och vårdad nivå på de inlägg som görs, desto grövre man kan ondgöra sig över personer desto längre kommer fokus från de egentliga sakfrågorna.
För att skapa ett samarbetsklimat så måste de som har olika åsikter föra fram det på ett sakligt och konstruktivt sätt.

När det kommer framställande om framtidsdisokussioner, i detta fall visserligen baserat på en armada av propaganda som kan ses som hot men också som kreativt tänkande från olika individer baserat på deras uppfattning om världen runt omkring ( och kommunen) då tar vi tillfället i akt att över en kopp Java försöka se varandras olika bilder av de händelser som varit och som skall komma.
Det som har hänt är historia och kan ej förändras.
Det lär vi oss av, en del blev bra annat mindre bra och en del dåligt, det bra kan upprepas, det dåliga kan vi göra på annat sätt i framtiden eller låta bli!
Det som ska hända, det vi bestämt, beslutat eller bara kan förutse med olika framtidsåskådningar det finns det alltid olika tankar om och naturligtvis ska vi diskutera och ta del av varandras åsikter och synpunkter och det gör vi, ibland kan det leda till att vi ändrar förutsättningarna innan saker sker om det kommer fram nya fakta eller uppgifter som inte tidigare kopplats till händelsen.

Detta sker hela tiden i den kommunala beslutsprocessen och är naturligtvis lättare att göra om man inte smUtskastar de som är inblandade, tjänstemän, politiker eller personer i verksamheterna eller som påverkas av de förändringar som hela tiden måste ske små som stora.

Tidigt i morse träffades vi några stycken som tycker att smutskastandet och ”skitsnacket” i och om politiken måste bort från den offentliga debatten det leder inte framåt, vi hade tankar om att ta del av varandras åsikter, synpunkter och fakta i en del av de tyngre frågorna som vi behandlat och kommer att behandla framöver. Kan man föra såna diskussioner på en sansad nivå kan man öppna möjligheterna att få beslut som nästan alla kan acceptera, förstå och jobba vidare med men inte alla för några kommer alltid att känna sig utanför

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.