Lillebrorsyndromet

Vid flera unika tillfällen denna vecka har jag fått känna av att vi =(Åsele) är ” lillebror” i ögonen på andra parter.
Att man kan frångå det som tidigare varit sagt, att man presenterar nya och försämrade villkor som inte överensstämmer med tidigare uppgör det är då man känner ett lillebrorsyndrom.
I försöken att förklara finns inte den dialog som man vill ha, vad gör man då – blir förbannad och höjer rösten – nej . Man måste ta till hjälp alla resurser som går att uppbringa och skapa nya och för bägge parter tydligare förslag till lösning ibland med annan infallsvinkel och även annat resultat.
Det som är säkert är att man måste bita ihop och jobba på, titta på alla möjliga och omöjliga alternativ för att komma fram till lösningar, kanske inte lika bra som ursprunget men lösningar som bägge parter kan acceptera och förstå för att komma vidare och vid nästa tillfälle ha med sig respekt om att man kan skapa samverkanslösningar som parterna kan sluta upp bakom med enighet att fortsätta framåt, vid vissa lösningar kostar det mera än man beräknat men vem vet det kanske är bra värde iallafall om alternativet varit att lösning saknades så kanske det är ett dyrare alternativ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.