mötesekonomi, bra eller dåligt med teknikens framsteg?

Möten träffar och sammanträden i en strid ström. Allt för att ta del av och besluta eller informera om  och för kommunens verksamhet. Handlingar och dokument i varierande omfattning som ska delges, inhämtas och vidarebefodras -blir bättre och bättre ju mer vi kan föra över till den digitala världen, då har man allt med, alla har samma versioner vi kan söka på ett enkelt och lättfattigt sätt.Detta gör att man blir mera rörlig och kan enkelt ställa om för olika verksamheters förutsättningar.

MEN man är dock bara EN människa, många möten där kommunen ska vara representerad och göra sin röst hörd, många som vill ha information och närvaro samt det interna kommunala arbetet som är grunden till övrigt. Här gäller det att kommunikationerna fungerar och att det finns en tydlighet för alla inblandade.

Att prioritera rätt är inte lätt, jag kommer från en organisationsvärld där man använder teknik för att förenkla och förbilliga och kvalitetssäkra verksamheter, därför är det naturligt att försöka införa mer av dialog och möten, sammanträden och informationer via digitala kanaler, att dela dokument i grupper via clouds, att mötas via hangouts eller andra videokonferenssystem eller rentav "gammaldags " telefonmöten.

Man får inte förringa det fysiska mötets betydelse utan det har sitt fulla berättigande men av tids, kostnads och effektivitesskäl måste man nyttja teknik där det går och för min del har det resulterat i mindre resande, fler möten som möjliggjorts deltagande i, bara under denna vecka har vi vid tre tillfällen sammanlänkat folk från hela sverige i video och hangoutmöten, det gäller bara att sammanställa informationen och även där är digitaltekniken en underbar vän. 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.