Transparens

Att informera är lätt, att få någon att förstå är däremot jättesvårt. Den som får ett budskap presenterat ser det från sin vinkel och med sin kunskap i ämnet.

Att man har ett recept och rätt ingredienser betyder inte att resultatet smakar bra – inte för alla, smaken är olika.

Att ge information är viktigt men svårt, vad kan man förmedla som inte kan misstolkas, en del söker komman och punkter i texter av information-ibland helt oviktigt för budskapet men i vissa fall av avgörande betydelse. Man måste i alla situationer se en helhet som betraktare eller mottagare av information är man osäker och misstänksam så hittar man tvivelaktigheter i allt och frågan är då har man uppnått målet eller var budskapet i helhet det som var viktigt och man därefter får ställa frågor till informationsgivaren för klargörande.

Jag tycker det är viktigt att alla som vill kan ställa frågor om det som berör deras omgivning på ett eller annat sätt därför lyfts vissa frågor upp i en större församling och i en del fall även offentlig information eller frågestunder som med avsiktsförklaringen i höstas och samverkansavtalet med landstinget nu.

Och för att spä på ironin så har det varit tre sammanträden som krävt min närvaro denna dag och förhoppningsvis sett till att tjänsteorganisationen i kommunen tydligt vet vad som skall göras efter de beslut som tagits.

Trevlig kväll på er Jag hade fettisdagsmys på Åslia med smågrabbarna i skenet av facklor och till doften av färskbakade, goda semlor med rätt ingredienser!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.