Samverkansavtal

Jag har tidigare, igår lagt ut den skrivelse som är förslag till samverkansavtal mellan Landstinget och Åsele kommun. Varför då? Jo under gårdagens kommunstyrelsemöte var vi alla från olika partier överens om att detta var ett bra grundavtal, villkor som man från Åsele tidigare ställt upp var uppfyllda, och i vissa fall har man nått längre än ursprungstanken. Det som vi i Åsele har fått möjlighet till ytterligare är samverkan mellan den verksamhet som landstinget bedriver i sjukstugan och den verksamhet som vi som kommun är ålagda att utföra, hur det fungerar finns beskrivet i samverkansavtalet.
Landstinget har helt och fullt ansvar över akutsjukvård juridiskt och ekonomiskt och köper vissa tjänster av kommunen. Kommunen får med avtalet möjlighet att köpa vissa tjänster/kompetenser som vi har behov av nu och när vi övertar den omtalade hemsjukvården i höst.
Det här var vi kommunstyrelsen i stort sett eniga om -att avtalet var bra och heltäckande men vissa ledamöter hade en del detaljfrågor som man inte hade förstått eller ville förstå, detaljnivån i diskussionen blev på en tekniknivå som jag tycker hör till verksamhet. Men vi vill låta alla frågor ställas, alla synpunkter får komma upp för diskussion och vi offentliggör så långt det är möjligt den information vi har via annonser, offentliga möten och till viss del sociala medier innan vi i demokratisk ordning tar de beslut som erfordras för att bedriva verksamhet.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.