Kollektivtrafik

Några reflektioner på gårdagens kollektivtrafikdag. Efter ett år med nya kollektivtrafikmyndigheten så fick vi en rapport om hur det arbetet utvecklats och vilka roller Trafikverket, kollektivtrafikmyndigheten och länstrafiken har för vår i länet samlade kollektivtrafik. Vad detta innebär för en liten inlandskommun, vi är likt enregndroppe inte så mycket att komma med enskilt där samverkar vi i region 8 för att belysa och förtydliga förhållandena som gäller för de geografiskt stora ytorna glest befolkade utspridda över våra kommuner.

i Åsele tar vi ett nytt greåå 2014 och provar att utöka möjligheterna till kollektivtrafik ute i vår periferi med ringbilar, taxi som ska kunna nå alla de fast boende vi har i kommunen för att någon gång under veckan kunna ta sej till serviceinrättningarna.

En sådan sammanslutning av politiker som dras ihop från hela länet ger ju möjlighet till andra diskussioner, vi har även bussbolag, de kommunala tjänstemännen som handhar vår kollektivtrafik med på dessa sammandrag.

Jag tog chanschen att prata utbildningsfrågor med flera av våra kommunrepresentanter, vars är man nu i sin planering, hur ser framtiden ut hur möter vi de bekymmer som vi ser i antågande. Pontus Gran för Erup presenterade ju i veckan dyster statistik ang barnafödandet och minskade elevkullar så vi pratade om hur man ska klara av det i vår glesa geografi med skolor utspridda i periferien.

mer kommer sedan…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.