prioriteringar

Politiken handlar om att välja väg, att prioritera besluten så att det blir så rätt som möjligt.

Ibland måste man ta beslut som kan verka felaktiga men förutsättningarna kan vara så att det är bästa alternativet. Utgångspunkten är att göra rätt, göra det som är bäst för Åsele eller vars nu besluten tas och så agerar nog de flesta folkvalda, det finns naturligtvis en del som vänder kappan efter vinden och byter åsikt och ståndpunkt som det passar tillfället.

Att Åsele kommun har ett stålbad när det gäller ekonomi är känt, framförallt av de som finns i verksamheterna. Nästkommande år kommer inte att innebära någon lättnad utan vi måste fortsätta att granska hur vi prioriterar och använder disponibla medel, hur vi kan göra verksamheterna mer kostnadseffektiva. Vi har tagit ett beslut att se över och förändra tjänsteorganisationen så den matchar den nya politiska  organisationen som vi har idag. Det hela utmynnar i att vi måste tänka i nya banor hur och vad vi gör för Åsele. Vi pratar mycket om samverkan för att minska kostnader och sårbarhet. Vi har i beslutsprocessen ett samarbetsavtal med Landstinget som grundar sig på vår gemensamma strävan att lösa vissa saker gemensamt för att få bättre ekonomi, från landstinget säger man att den verksamhet man bedriver i Åsele med akutbilen ska vara 1,5 milj årsbesparing gentemot tidigare när den nu fungerar som det är tänkt och det gör att vi kan nyttja tjänster som minskar Åseles kostnader med 0,5-1 milj år när vi har det avtalet fullt utbyggt vilket gör att förutom en akutvårdsinsats av hög kvalite som inte kostar oss något så kan samverkan hjälpa oss att minska våra utgifter inom vård, omsorg och hemsjukvård framöver. 

En kommentar

  1. Leif Terleskog

    Hej Peter!

    Vad har hänt?
    Nu förstår jag vad du vill säga, utan att behöva gissa. Tidigare har lag läst dina inlägg både 3 och 4 gånger, och ändå har jag tolkat dig fel. Nu är det enkelt skrivet och det finns både kommatecken och punkter. Nu vill vi bara ha ”rätt” besked om framtiden i Åsele kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.