Aktiviteter

Jag var på ishallen igårkväll och blev glad över det engagemang som visas bland det yngre Åsele. Det diskuterades mellan ” hockeyföräldrar”. Och ungdomar hur helgen skulle räcka till, det var biltävling hela lördagen med korvgrillning och fikaplats vid motorbanan som man hade preparerat under vintern, många skulle skotra dit med familjerna. Naturligtvis var det hockey på schemat för vissa det är ju högsäsong på det för alla åldrar och serierna spelas för fullt. Åslia pratade många av grabbarna i U-10 där jag var om. Rinkbandy var en aktivitet som många hade på schemat – match mot ett helt okänt lag som skulle pröva lyckan mot Åseles stjärnor. Själv så står familjeutflykt på schemat, har lånat ut skoter och pulka i helgen så det får bli skidor med hela gänget, smågrändens tyckte vi skulle tälta, de minns när vi tidigt i våras tappade tältet en natt när det stormade uppe på fjället. Vi skulle upp och fiska, vandra och leva en helg på kalfjället. Planeringen utförd långt tidigare och våren hade inte gjort sitt, snö, snö och is efter kanter på sjöarna- då går det inte bra att fiska men gå och njuta av garanterat myggfritt fjäll gick bra. Småpojkarna tyckte det var kul att åka med galonkläderna utför snödrivorna. Det blåste och inga stormvindar hade jag packat med, sökte en torrare, slät plats för tältkåtan och vid 22tiden var det kväll på fredagen, det båste och slet i tältduken men det gick bra att somna när man vandrat ett antal km och fått lite kvällsvickning med rökt fläsk och tunnbröd att sova på. Jag vaknade av att vinden slet upp tältpinnarna och regnet piskade ansiktet grejer, kläder blåste iväg i mörkret. Jag hoppade ur sovsäcken och högg tag i tältet, klev på någon av smågrabbarna ropade att få en pannlampa, de äldre vi hade med hjälpte till sedan de fått på sig lite kläder att åter sätta fast tältet, att leta kläder och packning som blåst runt för att sedan vid fyratiden åter få komma till ro, den här upplevelsen tyckte mina pojkar att vi skulle återuppleva idag, men ja sa att det blåser för lite vi tar matsäck, lämnar tältet och kommer hem och sover.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.