Förutsättningslöst eller förutbestämt

Hur kan man prata om förutsättningslösa diskussioner om man redan låst sig vid ett mål.
Om man tar diskussioner som utfår från dagslägets förutsättningar och konstruktivt ska se möjligheter då kan man inte ha låst sig vid sitt mål. I alla förhandlingar handlar det om att ge och ta beroende på vilka värden som lyfts fram och den information som inblandade parter lyfter in. I diskussioner kan alla parter vara vinnare, i förhandlingar brukar jag säga att alla är förlorare för i det läget har det varit en skarp situation att utgå från.
Diskussioner är en arbetsform som används dagligen i mer eller mindre organiserad form i den verksamhet jag befinner mej. Förhandlingar ska skötas av de som har sakkunskapen i ärendet och det regelverk som styr, en organisation att ta stöd av.
Öga mot öga, via telefon uppkopplad via video där var ett urval av veckans diskussioner, överläggningar och förhandlingar. Tidigt på morgonen, under dagen och vissa på sen kväll för att möjliggöra att inblandade ska vara med. Ibland två parter, ibland många parter – då ökar komplexiteten men hela tiden så hoppas man att diskussionen eller förhandlingen ska leda till en lösning som känn och kan värderas till något bra, annars lägger man inte ner tid på det.

Denna publiceras 07.39 på lördag ( för dej som undrar)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.