ny dag nya möjligheter

Att leva i det förflutna är att gå miste om framtiden. Vad säger det? Vi lever i en värld som ständigt förändrasoch då är det inte säkert att det som fungerar idag gör det imorgon, det som var bra igår är kanske inte bra idag, så sluta blicka bakåt -glöm det förflutna och blicka in i framtiden.

Det är viktigt att lära av historien, att utvärdera vad som var bra respektive dåligt för att göra bättre nästa gång. Vi ska inte återskapa historien utan titta framåt, tänka efter vad vi vill med morgondagen. Det är inte säkert att framtiden ser ut som den man planerat om man tittar för långt fram och det ger att man kanske inte alltid når de mål man siktar på eftersom förutsättningarna har förändrats under färden. Men även om det inte blir som man tänkt så kommer nya chanser, imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Det är även nya förutsättningar så resultaten blir kanske inte det man förväntat sig……                                      

2 kommentarer

 1. Christina Bergman

  Det är inte så svårt att missa budskapet, även om det uttrycks i sköna omskrivningar.

  Jag läser mellan raderna att din adress är akutbilen i Åsele, den som nu är tänkt att för evigt bli Åseles och att den gamla beprövade ambulansen tillhör det som vi kan glömma. Glömma för att ge plats för det nya!

  Utvecklingen skulle inte föra mänskligheten framåt om vi inte tog vara på beprövad erfarenhet och ingen forskning värd namnet skulle kunna bli tagen på allvar utan den grundforskning som finns.

  Varför förneka en sedan urminnes tider erkänd livräddare i akutvårdsverksamhet; dvs en ambulans, och i samma andetag uttala att en sämre variant skulle leda oss in i en ljusare framtid??
  Landstinget omformulerar nu verkligheten i inlandets akutsjukvård och kallar akutvårdsplatser och ambulanser för något ”gammalt” och rent av omodernt i inlandet! In med avveckling och döp om det till ”utveckling”!Låt kommunerna i inlandet ta över så långt det bara är möjligt!

  Peter Olofsson sa på Landstingsfullmäktige i Umeå den 19/2-13: ”Låt oss se framåt och inte titta i backspegeln!”
  Min kommentar: -Det är ett riktigt farligt budskap. Blundar man för det som fungerat och väljer att inte utvärdera varför det fungerat,då har man kastat alla riskanalyser i papperskorgen och utsätter människor för livsfara.

  Det är en kränkning av en fjällkommun att tvinga på den något som är ”istället för” en ambulans.
  Kompetensen och befogeterna på en akutbil skiljer sig på väsentliga punkter från ambulansens.

  För Landstinget är det här en slippa erkänna ett misstag.
  Pengarna finns. Det är bara att läsa budgeten och studera alla ospecificerade projekten, närmare 781 miljoner.
  -Vem vill bli omlastad i svår kyla på skogen till en ambulans när det är enorma avstånd till lasarett och tiden är dyrbar?? –
  -Vid en stroke försvinner 2 miljoner hjärnceller per minut, sa Birgitta Nordvall, när hon tog upp den sjunkande kompetensen i ambulanssjukvården i sin interpellation den 19/2-13 på Landstingsfullmäktige.

 2. Peter Lindström

  Vad roligt att man kan läsa in vad man själv tror, jag hade kommunens ekonomiska resultat i tankarna det är en sak som man måste utvärdera och lära av men snabbt som bara den måste styrningen visa på vägen som de nya framkomna förutsättningarna ger. Jag har dock tagit till mej av dina tankar ang ambulanser, landstingssjukvård och tillbakablickandet och ser att du är intresserad i ekonomin som landstinget har och det är bra att efterfråga fakta, värdera och kritiskt granska men använd detta för att blicka framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.