Information

Jag hade bjudit in till en information ang samverkansavtalet med landstinget igårkväll. Kommunchefen föredrog på ett professionellt sätt hur hela ärendet gått till under ett drygt år innan man kommit till ett avtal ang samverkan som för landstinget innebär att vi mot ersättning hjälper till med praktiska saker som underhåll och garage för en akutbil, vi har också fått utbildning av ett antal frivillig deltidsbrandmän ( och kvinnor) som efter utbildning agerar chaufförer tillsammans med landstingets personal som ansvarar för vården när Akutbilen agerar. Allt detta sker i mycket vältrimmade och samkörda insatser, det gör att vi har personal som är utbildad att utföra räddningsinsatser, klippa loss folk ur bilar rädda personer ur vatten och brinnande hus alltså olycksfall av alla slag när man agerar förare av Akutbilen- och samtidigt har akutvårdskunskaper som vida överstiger andra deltidsbrandmän har när man finns i brandkårskläderna. Vi fick föredragit varenda liten detalj som efterfrågades när det gäller kommunens del i avtalet om samverkan, att sjuksjköterskeinsatser hjälper kommunen på nätter osv vilket ansvar och vilka befogenheter olika parter har vilka avtals och uppsägningstider osv. Vi har för att säkerställa så mycket som möjligt haft jurister som tittat över avtalet för del. Det blev mycket fokus på utförandedetaljer när det gäller Akutbilen och relativt lite frågor på de övriga, och även de mycket viktiga bitarna i Åseles trygghet och omsorg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.