Har debatterat om bl.a. Kommunernas ekonomiska förutsättningar och infrastruktur

Dagens debatter har givit resultat.
Nu har vi tagit de första besluten gällande vårt framtidskontrakt. Detta beskriver vilken politik vi kommer att föra när vi får väljarnas förtroende att styra Sverige. Två exempel här nedan, de rör kommunernas ekonomi och infrastrukturen.

Kvaliteten i välfärden ska höjas och kommunerna tillföras de resurser som krävs för detta. Finansieringsprincipen ska respekteras. De kostnader som beslutas av staten ska också betalas av staten. Skatteutjämningssystemets utveckling behöver följas noga så att målet om en rättvis utjämning och likvärdiga villkor nås över tid. Kommunerna måste ges förutsättning till en god och stabil ekonomi

Framtidsinriktade investeringar är en förutsättning för en god ekonomisk utveckling också på sikt. Därför krävs en investeringsplan för de samlade offentliga investeringarna.
För att få till stånd fler infrastrukturinvesteringar vill vi öka användningen av lånefinansiering
Staten måste ta sitt ekonomiska ansvar för infrastrukturen. Statliga infrastruktursatsningar ska styras utifrån nationella behov, inte av enskilda kommuners eller regioners ekonomi. Möjligheterna till EU-finansiering ska utnyttjas.Det kräver inte minst att tillgången till bredband och telefoni stärks.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.