Finn fem rätt

Det vi fokuserar på det får vi mer av. Jag har noterat att när människor ställs inför något så är där oftast fler som hellre leker leken finn fem fel istället för finn fem rätt. Vilken sort är du?

När man i politiken skapar förutsättningar för förändring dvs via beslut ger organisationen ett uppdrag att jobba i en fråga så vaknar direkt någon som ”letar fem fel” .
Att ifrågasätta, diskutera och komma med konstruktiva förslag till hur man i en viss fråga kan komma vidare, förbättra eller skapa en mer kvalitativ och hållbar lösning är däremot att ”finna fem rätt” .

Läggs energin på att leta fel, brister eller av rädsla inte våga förändra så hittar man lätt de fem felen. Det leder oss inte framåt men det skapar identitet åt de som av osäkerhet eller bristande ansvar vill stå på den säkra sidan om det inte funkar som det var tänkt – vad var det jag sa- syndromet.

Vi måste ha en vilja och tanke om att förändra, det gör livet och världen i varje stund, vi kan inte stå vid sidan och se vad som hände vi måste utveckla tankar och idéer att bli förändringar som stärker oss i och för framtiden. Vi måste titta lite längre än denna dag, men vi måste fånga tillfället i dagen likväl. Vi måste skapa framtidstro.
Med långsiktiga övergripande mål och inriktningar kan vi skapa en framtid som vi mejslar fram detaljerna för när alla har kommit med sina åsikter och synpunkter i en närtid med aktuella förutsättningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.