Ett år går fort 30

Barnbarnskalasdags, helgen när ja samlar mina barn, barnbarn och respektive till en festlig dag där dom är medelpunkt. Firande av alla på en gång så att ingen glöms. Lomsjö bygdegård är toppen för sådana tillfällen. Olivia är festfixare och planerar minutiöst programmet och fixar utrustning och attribut. En massa förberedelser och jobb inför. Och vi har roligt allihop. Fikar, leker, umgås, äter och surrar.

92E626FF-618B-4A39-BC20-ABC0879F91D1

 

Försöker att minska ”prylarna hemma” men, for och köpte en vanlig båt, snabb och säker. Då får man väl sälja bort plåtbåten, longtailmotorn och försöka leva enligt devisen. Less is more.

12C59C0A-D3B1-4DA9-80C3-E09B1F9E6756

 

Jobbar på, land och rike runt. Mycket att hinna med innan sommaren, korta veckor och alldeles för få dagar……..

ska köra på med några utbildningsdagar till, i Norrbotten. Sen har vi sommaraktiviteter som ska planeras, valår, mässor, marknader, hembygdsdagar som besöks av massor m folk. Där är det bra att möta människor, diskutera vardag, framtid, liv, arbete – ja allt runt dom, politik alltihopa. Att förklara hur allt hänger ihop, vad man kan göra av sina tankar, drömmar eller funderingar. Allerst mellan Pajala och Dorotea. Jaa och i de 27 andra kommunerna i norr och Västerbotten där LO och hela fackföreningsrörelsen ska finnas för diskussioner. Semester, nånting som arbetarrörelsen med fackligt-politiska samverkan stridit hårt för att vi alla skulle få, men komiskt när man inte hinner använda det själv i sommar. Jag tar ”semester” i vinter och flyr snön och kylan en sväng.

0A17A233-FDAE-408A-B3CB-5BD0792088CC

 

Vad kan väl vara härligare än att njuta denna utsikt, från köksfönstret i Lomsjö. Det är lugnt, fridfullt och nu har vi även gott om mygg. Så jag njuter inifrån, återhämtar och laddar energi för nya dagar med nya äventyr. Tänker på Euskefurat sköna text, den är djupare varje gång man hör den.

” det är hit man kommer när man kommer hem”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.