Vecka 52, ett år gick fort

Veckan rivstartar, åker vid fyra för tidigt flyg t Stockholm. Intensiva och lååånga dagar. Middag medkollegor och därefter många och långa diskussioner.

Givande men krävande dagar. Mycket ska hinnas med, planeras och struktureras. Sammanfattning på onsdagseftermiddag. Massor av arbetsuppgifter med hem. Flyger t Umeå, bil t Lomsjö, hemma före midnatt. Vänder bilen norrut på torsdagsmorgon för två dagar i Norrbotten. Den sköna fredagsfeelingen när man ser huset därhemma och får trycka fast handbromsen och ”landa” hemma. Krama om Lotta och barnen som kommit med skolbussen, ta sej an matlagningen tillsammans. Sitta ner och äta i lugn och ro och alla får summera veckan och prata en stund. Sen få 5 minuter på rygg – de är livet de, skööönt.

12A40742-AAF8-4E99-9DA7-A5C706453DBA

Lotta och jag äter gärna vegetariskt, gör man en långpanna ugnsrostade grönsaker så ser barnen vad det är och kan välja sina favoriter. Cornfilee’r med en rejäl sås till om man inte vill ta kyckling istället. De är såsen som gör maten. Creme fraiche, oatley, chirancha, sweet chili, soya, buljong, ketchup de är bara att prova sig fram och kryddor i massor efter smak. Chili är nog obligatorisk för oss.

A7159735-1E90-4A3C-9598-2F40436827D5

Ja nu har jag beskrivit mitt och vårt första år i Lomsjö. Vecka för vecka ur dagboken. Och nu har det gått ett år till, två år som Lomsjöbor. Pojkarna som finns här varannan vecka trivs bra. Vi har fixat fikaloft i garaget så både små och stora grabbar hänger där rätt mycket. Lotta är inne på växthus nr 2, ett ryskt tunnelhus för stormen tog det första. Jag har äntligen fått en kamin inmurad och godkänd så nu kan ja välja om jag vill sitta inne eller ute och elda, de blev ett vindskydd m eldstad bak i skogen.

” vad du själv gör, blir till din verklighet”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.