Mitt bedrövliga försök att sluta röka (Del 1)

 

Ja nu är det så här! Tror ni det funkar det här? Ja menar med rökningen. Jag har nämligen med våld tryckt in cigarettpaketen i medicinskåpet.

 

 

Låst och hängt upp nyckeln på en höjd av 2,40 måttbandet mätte så från golv till tak. Tänkte det skulle bli lagomt besvärligt och mindre begärligt om röksuget tog vid.

 

 

Men jäman så röksugen jag blir ibland , fast latan tar överhand och jag orkar inte hämta min gamla pall. Fa..n säger då min röksugartarm. Ni förstår jag måste ju ha pallen om jag ska nå nyckeln.

 

 

Skulle nu detta med pallen bli för lätt, då tänker jag gå till trapphuset och lägga nyckeln på fönsterkarmen. Där är det ännu högre må ni tro där räcker det inte med en gammal utsliten stol. Gubbens förlängningsstege får det bli, om jag ska hämta mitt cigarettetui. Håll tummarna för mig är ni snäll, jag kanske klarar det till i morgon kväll.

10 kommentarer

  1. Annevi Linder

    Svar till ragnvi sorsén (2010-01-11 13:51)
    Tack Ragnvi för ditt stöttande och alla ni andra som skickar tummen upp.
    Jag ska säga jag röker mindre men hindret, det vill säga höjden och stolen är för lätta. Så nu verkar det som att jag får lägga cigaretterna i trapphuset ändå. Fast röktarmen säger jag inte får.

    Kram till dig
    Annevi

  2. Pär Andersson

    Ett tips som funkade på mig: På vägen hem från vårdcentralen och med doktorns ord ringande i öronen slängde jag ut mitt näst sista Glenn-paket genom bilfönstret. Att jag just passerade gamla sopstationen i Ledusjö vid tillfället lindrade känslan av att ha gjort något förbjudet när jag förorenade naturen. Men minnet av det svåra beslutet plus att jag gjorde något som jag aldrig brukar göra i vanliga fall stannade i minnet och fick mig att helt tvärt sluta. Jag var vid denna tidpunkt uppe i två paket Glenn om dagen men den sista asken fick ligga i handskfacket och torka bort. Lycka till!

  3. Annevi Linder

    Svar till Pär Andersson (2010-01-11 22:48)
    Tack för dina ord Pär, jag önskar också att jag kan tvärt sluta. men jag ska i alla fall försöka, om inte annat pröva denna ide`få se om jag lyckas med det.
    Små steg små steg var en väninna som sa till mig, kanske kanske jag har hittat mitt sätt att tillslut slänga ut paketen.

    Kramar till dig och tack igen

    Annevi

  4. Rauken

    Hur gick det Annevi?
    Kastade du den sista av askar mellan sjöarna?
    Önskar att även min älskade syster hade sådant mod att hon kastade asken mellan träsken, för vill ju ha henne kvar länge!
    Kramar från en du inte ser stinkande röken av =)

  5. Annevi Linder

    Svar till Rauken (2010-01-16 01:13)
    Hej Rauken
    Nä! Asken är kvar jag röker mindre men önskan är att få slänga den så fort som det bara går,för huvudet lurar jämt på att få, ta sig en cigarett. Mitt problem tror jag är ganska litet i jämförelse med vad andra har så egentligen ska jag inte så mycket klaga.

    Jag hoppas innerligt att också din syster kan nysta fram början. Små steg små steg har jag börjat med, och hoppas att det hjälper.

    Många kramar till dig, hälsa också en kram till din syster

    Annevi

  6. Sluta Röka Metoden

    Hej Annevi!

    Jag vet att det är jättesvårt men det finns verkligen jättebra tips och metoder som garanterat kommer motivera dig och slutligen få dig att sluta röka för gott! Det handlar om motivation och tankesätt, du behöver inte lägga ner en massa pengar på olika kurser osv. Besök gärna min hemsida för att ladda ned en gratis specialrapport som ger dig ett smakprov på det nya revolutionerande systemet som hjälpt hundratals att fimpa sin sista cigarett – för alltid!

  7. Annevi Linder

    Svar till Sluta Röka Metoden (2010-01-20 21:53)
    Hej Sluta Röka Metoden

    Nja! Jag måste nog först pröva min egen väg själv, men jag vill säga tack ändå för omtanken. Jättesnällt! Vad ska man tro, vägen kanske går tillbaks till det revolutionerande systemet du har, vem vet vad som gömmer sig där,kanske det rätta stegen för att slippa se cigaretten.
    Men först mitt eget bedrövliga sätt, sedan får vi se vad som är bäst. Tack åter igen kramar till dig Marcus L.K Sluta Röka Metoden.

    Annevi

  8. Lars-Gunnar Åström

    Hej Annevi!

    Jag har rökt i 100 år och ändå inte haft det riktiga suget. Så en september söndag 2007 rökte jag mitt sista bloss och köpte aldrig mer något nytt paket. Jag tvärslutade alltså utan att använda Nicorette eller vad det heter. Det har gått bra även om man ännu känner att ”något” fattas. Min sambo fortsatte att röka och jag var förtvivlad. Det var så svårt för henne och hon provade Nicorette som hon sa bara gjorde henne mer röksugen. Jag sade helt frankt till henne ”Jag skiter i om du dör eller får högt blodtryck eller KOL som jag tror du har lite av.” Sommaren 2009 tvärslutade hon

  9. Annevi Linder

    Svar till Lars-Gunnar Åström (2010-01-31 00:49)
    Hej.

    Du ska veta i min ironi mot mig själv när det gäller rökningen finns givetvis en allvarlig tanke. Rädslan för de svåra konsekvenserna som kan bli och att inte förglömma rädslan för att sluta röka. För min del är det de små stegen som ger mig möjligheten att förstå min egen själs svårighet,rädslan. Var och en har sina steg att genomgå,det är just där jag nu står. Åter igen i min innersta tanke ligger dess djupaste allvar för rökningen. En dikt jag läser ofta

    VÄNSKAPLIGA ORD
    Vart än jag går
    Vart än jag är
    ska jag finna ro
    i min tro
    Min vän
    rädslan släpper

    Kram Annevi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.