Gömda ting

Ishockey spelade vi som barn, kortlek och plockepinn. Hoppa hage var min favorit eller rockring, men just det här spelet jag hittade i källaren i går kväll, det på minner mig om episoden från det jag var barn.

Min bror älskade att spela hockey, han och hans kompisar ockuperade spelet galant. Jag var inte stor då när jag fick vara med, jag var väl bordet högt ungefärligen, nja kanske några centimeter till.
Alltså!  Jag spelade inte jag var för liten för det, men jag stod bredvid och satte näsan på sargen för jag gillade att se hockey gubbarna som rörde sig, och pucken som slant in i målen. Tänk att så lite kunde göra en liten tös som jag så glad. Vrål av glädje spänning, skratt och stoj, och så bror så klart som varnade med jämna mellanrum och sa.
          Lillan akta näsan!
 
 
 
Jag undrar om barn av i dag gillar sådana här spel, eller är det datorn som har tagit över? Vi vuxna följer också förstås med och glömmer bort hur det var med dess enkla spel. Ja! jag är också en av dem som inte kan låta bli bloggen och alla tekniska finesser, men det är nog så sant att utvecklingen går till teknisk aftondans. Där robotar tar över människan och vi blir sterila och opersonliga.
Annevi
 

6 kommentarer

  1. Mr Cool

    Kul sak, spelet är sannolikt från åren 1955-1960 och hade en teknisk svaghet. Spelarna var gjorda av platt plåt och skåran i fästpinnen i ”foten” glappade oftast. Vid intensivt spel så lossnade spelaren och gled försmädligt ned i springan för styrspaken. Sen var det bara att skruva isär spelet underfrån för att få tillbaka spelaren. Men problemet gick att lösa om man lödda fast spelaren vid styrpinnen. Mina framgångar med detta spel berodde ofta på den ogenomskinliga tejpbit som jag satte mellan stolparna bakom målvakten vilket gjorde honom nästintill omutlig. Spelet är värt en slant….

  2. Hazze

    Vad fint skrivet älskling.
    Det var faktiskt riktigt kul att spela med det andra hockeyspelet i gårkväll.
    Synd att det här spelet gick lite trögt,men det är ju kul att det är kvar efter alla dessa år. / Hazze

  3. Annevi Linder

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-02-04 11:56)
    Hej Bloggargrannen.
    Ja jag har väl försökt att förvalta detta spel även till min bror och syster. Men jag tror det var mest min bror som spelade.
    Kramen till dig
    Annevi

  4. Annevi Linder

    Svar till Mr Cool (2011-02-04 12:12)
    Hej MR Cool
    Det är det säkert värt, men ibland så är pengar inte allt. Det här spelet ger mig mer i minnets bank.
    Tack för kommentaren
    Kramen till dig
    Annevi

  5. Annevi Linder

    Svar till Hazze (2011-02-04 12:54)
    Hej gubben min
    Tack för din fina kommentar.
    Frågan är ska vi ta en match till ikväll? Men då med det gamla hockeyspelet. Eller kanske ruter sju med kortleken?
    Kramen till dig
    Gumman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.