Ja men för h..vetet, nu får ni väl ändå sluta!

”Lapplandsupproret” som nu har startat och kommit igång för ett tag sedan, och har organiserat sig tillsammans med och över Västerbottens län och Norrbottens län har nu tydligen fått en rival som heter ”Glesbygdsupproret”.  Ja men, det här är inte sant! Jag kunde inte tro mina ögon när jag läste artikeln på debattsidan i VK-tidningen lördagen den 9 juni.

Sluta nu med dumheterna! Hitta inte på något mera räcker det inte nu?

”Lapplandsupproret” kämpar precis om samma sak, som du nu skriver om Inger Henriksson, just att få ha kvar basservicen i bygderna. Gå med i gemenskap med ”Lapplandsupproret” istället och splittra inte genom att få fram något som kallas för ”Glesbygdsupproret”.

Ska det bli en delning på oss här uppe också? Räcker det inte som det är?

Om du nu Inger inte direkt gillar namnet "Lapplandsupproret" så kan det ju kallas för ”Gleslappbygdslandsupproret” då har vi ju gått halva vägen var, och fortfarande är i en gemenskap.

 

Förbanne det går någonting här i världen, vad håller du på med Inger Henriksson undrar jag?

Fattar långsamt det gör jag, men det här tar ändå priset! Japp nu var jag där igen, svor som en borstbindare.

Inte kan se och tro på samarbete, förlåt att de inte kan se att detta uppror styrker och blir bättre kommunikationer mellan så olika men ändock så lika i vardagsbekymren hos oss människor här i glesbygden. Och förlåt de som vill splittra och söndra.

 

   

 

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Ingrid Oscarsson

    Kära människa vad Du är bra på att verkligen sätta fingret på spiken och se det med alldeles fantastiskt solklar ironi! Oj, oj, oj om vi kunde få herrar Olofsson och Rastad m.fl (m.fl omfattar då också Inger Henriksson!) att verkligen riktigt noga sätta sig in i hur Du tänker.
    Snälla Annevi, kan Du inte skicka en kopia av det Du skrivit och ritat till alla det berör, så att de får både diarieföra och kanske tänka till.

    Massor med kramar från Dorotea och Ingrid O.

  2. Annevi Linder

    Svar till Ingrid Oscarsson (2012-06-11 23:54)
    Meee..n Ingrid!
    Skicka adresserna genast! Och jag ska egenhändigt rita en vacker tavla till båda Peter O och Jonas R.

    Och Inger Henriksson lägger bara mer ved under elden genom att i en helsidig debatt artikeln på VK tidningen gå ut och skriva om ”Samarbete istället för konfrontation”

    Dorotea ockupationen som har sakta men säkert växt i gemenskap med norr och Västerbottens län, och blivit till ”Lapplandsupproret” ”Vill hon nu i den artikeln ställa Lapplandsupproret mot något som hon skulle vilja kalla för ”Glesbygdsupproret”. Jag ställer mig själv frågan, varför gör hon det, hon skriver ju själv att hon inte vill ha konflikter, och är inte det att skapa ofred, tvist, och oenighet? Ja då vet inte jag vad ordet konfrontation står för.

    Dessutom tycker jag också att VK lade en vedpinne i elden genom att släppa ut artikeln. Men media är väl så förstås, och det är väl inget att göra åt, det är ju deras sidor deras tidning och så vidare. Men min åsikt är att skulle det ha gått rätt till så tycker jag Lapplandsupproret skulle ha fått en chans även de att skriva en helsidig kommentar till vad Inger har gått ut med. Jag hoppas också att de förstår att det här kanske mer blev ofrid istället för en gemenskap.

    Tack så jättemycket för kommentaren Ingrid, och många många kramar till er i Dorotea.

  3. Carl-Axel Otterhall

    Hej Annevi. Har varit mycket nu ett tag så jag har inte hunnit med den här delen riktigt. Men vad är det du skriver? Har det kommit upp en annan namninsamling som Inger Henriksson driver. Verkar ju totalt korkat i så fall. Eller har jag missförstått nåt? Är hon ”köpt” av Landstinget att försöka splittra oss i två grupper? Detta måste i så fall ut kraftfullt så att folk skriver på rätt lista.

  4. Annevi Linder

    Svar till Carl-Axel Otterhall (2012-06-12 19:39)
    Det hoppas jag verkligen inte att hon har.
    C-A om du går in på VK-sidan så ser du små flikar där det står, start, nyheter, sport, kalender, o.s.v. följ den raden så hittar du OPONIONS RUTAN, klicka på den så kommer du till 3 stycken flikar till där det står, ledare, krönikor, debattartiklar. Tryck på DEBATTARTIKLAR så kan du läsa vad Inger Henriksson har skrivit. Överskriften är ”Samarbete istället för konfrontation”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.