Åsele Vintermarknad som en TILVÄXT faktor

När jag nu vimlat runt på Åsele Nappet och på Älghundsutställning så är det bara att inse att det är så många människor som just denna helg kommit till Åsele för en alldeles speciell anledning. solskenet är en v dessa. att få uppleva denna marssol dag efter dag och att få möta Åsele Nappet-Stamsjöns is helt torr och solskensindränkt.

Det är en dag i morgon med ! Och om det var älghundarnas dag i dag så är det Finnspetsarnas dag i morgon. Att besöka utställningshallen där 219 anmälda hundar inväntar sin tur att få visa upp sig. Inga skall hörs och utanför är det noga markerat på en grön kommunal soptunna vad som skall lägga i. Hur många hundar har rest till Åsele enkomt denna dag / helg?

60-80 personer med ÅIK tillhörighet står på tå för att Åsele Nappet skall vara det det faktiskt är- En folkfest på det 51 året. När jag gick runt där på isen så visst funderar man och man kan ju inte ge sig till å fråga alla….men hur många av dessa fiskeentusiaster hade kommit till Åsele enkomt för detta. Vinsten, visst hägrar den och visst är det snopet att den som kan dra många små går segrande hem från prisutdelningen. Abborren på 1020 gram låg bra till länge!

Hantverksmässa, där utställarna också kommit till Åsele enkomt för att få komma hem eller att få visa upp det man faktiskt brinner för. Pågår i dagarna två och där bland alla utställarna finns den person som i år kommer att få Åsele/Fredrika Centerkrets stipendie i klassen Ungdom. Att nu bli nyfiken är en sak men det är bara att vänta lite. Ett ytterligare stipendium inom klassen miljö är på G men här är det inte lika lätt att utse vilka eller vem som arbetat med utveckling inom miljöområdet för att erhålla detta pris. Kandidater finns!

Tillväxt och Marknad var det vi skulle avhandla och visst skulle det vara på sin plats att få veta hur många av de startande i Åsele Nappet som var hitresta enkomt. Vad innebär Åsele Nappet och Åsele Vintermarknad för tillväxten i Åsele? Hur mycket genererar denna helg i kronor och ören för vår kommun. Ideella krafter gör denna fisketävling möjlig att genomföra. Isen är skottat och plogad av entreprenörer och alla de som räknade in vikterna på alla dessa fiskar som fångades arbetade helt gratis. Hur mycket innebär detta för Tillväxten i vår kommun?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.