JA

VK hade uppförsbacke så lösnummer fanns inte att köpa på ICA i dag men saken är klar. JA är det som gäller med överlägsen majoritet i samtliga av Västerbottens kommuner. Det känns stort att fått vara med om denna folkomröstning. Ordet demokrati har vuxit, kommunmedborgare har kommit närmare varandra och visst kan jag känna en stor framtidstro där allt är möjligt bara man bestämmer sig.

Mitt i detta finns en lokal vardagsverklighet. En fråga jag fick via mail nyligen löd som följer:

Ska vi i byarna rökas ut helt med tvångsprivatisering av vatten- och
avloppsanläggningar?? Är det över huvud taget möjligt enligt lagen om allmän
VA – anläggning?

Ja detta är en viktig fråga att bevaka. VA taxan debatteras ymnigt och den skall ses över. När beslut fattas FORT är det stor risk att det blir  FEL Förslagen finns att byarna, alltså människor som bor i byn skall ta över det vatten och avloppsnät som är kommunalt i dag. Lätt att säga men är det lagriktigt att driva igenom????

Nu har jag hittat de reservdelar som fattas för att höstklippningen av gräset skall bli fulländat. En mutter kan vara lika svår att finna som det är att få ordning på VA taxor och kommunalt ansvar för kommunmedborgares vattenledningsnät. Att njuta över ett JA och att fortsätta att njuta över denna septembersol är det som gäller just nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.