Alliansen på kvällsmöte i Åsele

Åselepartiet inbjöd och Alliansens gruppledare i landstinget kom. Det gjorde också 80 Åselebor mitt i årsmötestiderna när flera föreningar hade möte på samma tid.

Budskapet är enhälligt. PROJEKT BALANS som drivits av majoriteten i landstinget har inte haft den effekts som Peter Olofsson utlovade. En försämring för befolkningen har blivit fördyringar för landstinget. En budget på 8 miljarder räcker inte till. Vårdavdelningar på lasaretten stängs och flera skickas ut ur vår region för att få vård.

PROJEKT BALlANS drevs igenom utan att några konsekvenser av besluten belystes. Siffrorna redovisas nu inte vilket framkom på mötet. Hur mycket pengar har det inte kostat med akutbil istf  ambulans

Vanlig vardagsmattematik räcker för att förstå.

46 miljoner vill Alliansen i landstinget satsa på primärvården.  Kan vi få hjälpen nära vid vår egen sjukstuga så är det mycket bra ekonomiskt.

Vill vi utveckla företagandet och turismen så är det tryggheten vi kan erbjuda trots långa avstånd som kan vara det som avgör.

För att citera uttalande vid gårdagens möte -” landstingsledningen visar en stor lomhördhet mot befolkningen”. FOLKOMRÖSTNINGEN visar att hela Västerbotten säger JA till ambulans i Åsele och akutvårdsplatser i Dorotea. Skellefteå och Umeå stöder Inlandsbornas kamp.

Vågar vi bryta 30 årig socialdemokratisk dominans gällande hur vi ska ha vården i Västerbotten.

SPF och PRO har gemensamt i Åsele på samma papper skrivit till Kommunstyrelsen och krävt att Åsele kommun säger upp avtalet med Landstinget angående akutbilen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.