Ingen ställer frågan!

Regeringen Löfven har nu efter två månader kört regeringsskutan på grund. Nu sitter den fast så hårt att bara en utväg finns, lämna ”styråran” till andra.

I september fastslog Löfven att han skulle ordna en budget som skulle ta sig genom riksdagen. Idag ser vi hur det gått. Trots det nya politiska läget som finns i riksdagen, med SD som tredje största parti, trodde Löfven att gammalt budgetmanövrerande ändå skulle fungera.

SD är inte bunden av gammal praxis som inte SD varit delaktig i. Alliansen röstar självklart på sin budget eftersom dessa partier anser den vara bättre för Sverige. Löfven försöker spela ut ansvarskortet och rikta kritik mot Alliansens ovilja att förhandla. Men hur förhandla om en budget som S, V och MP laddat med politiskt innehåll som Alliansen omöjligt kan ställa sig bakom?

Min slutsats: Om Löfven och S nu menar allvar med att SD helt ska ställas utanför politiskt inflytande borde S istället stödja en Alliansregering. Alliansen och S gör upp om en gemensam budget. V, MP och SD hamnar då i opposition. Vi får då en stark regering med mittenpolitik.

Varför ställer ingen frågan till Löfven: Kan du tänka dig stödja en Alliansregering för att därmed dra undan mattan för SD och samtidigt nå en stark regeringskonstellation?

5 kommentarer

  1. Bergis

    Du är rolig du Anders. Skulle Socialdemokraterna ingå i en borgerlig alliansregering och förvänta sig att alla vänster väljare röstar på dem i nästa val? Ha ha nä du. Det finns bara ett parti med verklig makt just nu och det är vi Sverigedemokrater. Nu ska vi upp till 20 procent i valet nästa år.

  2. Göran Westlund

    Hej Anders Sellström!
    Äntligen kom det ”rättvända” alternativet in i debatten kring hur och vem som ska regera och vem som ska ta ansvar och stödja vem.(TV4 Nyheterna 3/12)
    När alliansen släppte fram Stefan Löven som regeringsbildare efter senaste valet – då tog man sitt ansvar. Nu borde Löven ta sitt ansvar med en utsträckt hand och erbjuda Alliansen sitt stöd – om och när Alliansen är beredd att formera ett regeringsalternativ – före 29/12.
    Då slipper vi nyval, spar pengar, räddar kvar KD i riksdagen samt utmanövrerar SD.
    Då blir allt både rättvänt och omvänt. Pusha för detta!
    Bästa hälsningar

    Göran Westlund
    Mariefred

  3. lf

    Ingen ställer frågan säger du.Men nu ställer jag frågan.Var är du Anders?
    Sista bloggen den 3 dec.
    Det kan väl inte vara så att du lagt politiken på hyllan,och sällat dig till de fd.politiker som lutar sig bakåt och njuter av en väl tilltagen pension vid 48 års ålder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.