Fy skäms vägverket har ni ingen koll

 

Det är skamligt det här, hur vägverket glömmer vägen till Ammarnäs. Har ni åkt där någon gång eller skärmar ni av er totalt från dess stråk. Kunde inte låta bli att skriva om er asfalts strategi hur i himmel har ni tänkt det här bara lappat här och där, guppigare och söndertrasad väg får man leta efter. Ambulansen brandkåren och patienten över huvudtaget alla har inte grant kan jag tro, för ni har tydligen glömt bort hur vi bor, milslånga sträckor.

Mer än halva vägen till Ammarnäs är uppbyggd med flera mils puckelpist vi måste ju sätta skidor under bilarna inte minst. HAR NI MISSUPPFATTAT DET HELA TOTALT SVARA! Vägen ska väl inte vara en slalombana, där ambulansen får sicksacka sig fram med patienter som har värk i kota eller med någon barnaföderska. Har ni ingen hut i kroppen eller låtsas ni som om vi inte finns, och skyll inte på att pengar inte går att få till vägunderhåll. Ni kanske skulle hålla mera koll på Stockholms gator, de går väl på marmorgolv och har anställt städerskor vid det här laget.

Fy fasen säger jag då bara, får ni verkligen bete er så här. Tänk om vägen skulle vara slät och fin då tar det cirka en timme att åka dit, men inte som det nu är på den här puckelpistasfalten. Det tar sannerligen en och en halv timme dit beroende på vilka stötdämpare det finns i din bil, och sedan om ambulansen har patienter med tillbaks till sjukstugan som har… ja kan ni väl räkna ut själva, vilken maktlöshet de måste känna när de ska försöka rädda liv, och inte hinna dit och tillbaks i tid på grund av dåliga direktiv från vägverkets monarki. SKÄRP ER!

Hallå Infrastrukturministern! Vi har världens längsta puckelpistväg, från Sorsele till Ammarnäs, borde få komma in i guinnes rekordbok med foto.

Etiketter:

24 kommentarer

 1. Davve

  Jag har en stuga utanför ammarnäs och jag håller med dig, vägen där uppe är helt fördjävligt dålig och man ber till gudarna att bilen ska hålla hela vägen.

 2. Hazze

  Bra Gumman min , ligg på Vägverket uta bar h-vete så kanske dom fixar vägen.
  Då kanske man ha kvar na kabla i biln då man köm åt A-näs

  Kram Gubben

 3. Jenny Strömgren

  Jättebra skrivet! Håller med till punkt och pricka..Mina två graviditeter -07 och -08 har jag knappt vågat mig upp till mamma och pappa just för denna rent ut sagt för jävliga väg..Det är inte lätt när man är gravid och barnet trycker på nog mkt sen slumpa runt på gupp..Jag har ej vågat åka dit under min senaste graviditet just för alla gupp! Man vill ju inte få för tidigt heller men risken finns ju så guppigt som den är..Krypköra är ju enda alternativet..

 4. Annevi Linder

  Svar till Petra (2009-08-12 11:55)
  Tack gumman för kommentaren
  Glädjerikt att finna ditt perspektiv på det hela. En kort mening men ändå så klar, att du inte heller gillar Ammarnäsvägen som den är idag. Ni ungdomar ser mera än vi vuxna vill tro,i er finns en sprudlande stark och saklig framtidstro.
  Kram mamma

 5. Annevi Linder

  Svar till Davve (2009-08-12 14:11)
  Hej Davve.
  Tack för din kommentar.
  Visst är det sant, vägen är inte heller till för att köra med bil och släpvagn. Jag tror vi i framtida bruk, får använda flygande matta stuk eller hur? Förhoppningsvis är då alla fransar kvar när vi har landat på Ammarnäs gata.

  Kram
  Annevi

 6. E´rika

  Vi som röstar på alliansen och bloggar i VK vet ju att det finns så mycket annat som är viktigare, som att sänka skatterna t.ex.

 7. Annevi Linder

  Svar till Hazze (2009-08-12 15:13)
  Hej gubben
  Jå! ja ska göra hä ja kunn å du ha rätt, fast kabla batteria, å lampen måst skaka ihop sä när du kör på vägen. För biln han blask å syns som en julgran, när du köm hem på kvälln.

  Tack för kommentarn gubben min
  Kram till dig från gumman din

 8. Christer Rönnlund.

  Kanonbra Annevi!
  Ett förslag bygg en helt ny väg bredvid den befintliga från Nalovardo och till Gillesnuole och bjud in biltestföretagen att köra på dagens väg, bättre testbana för nya fordon finns inte i Sverige. Håller last och personbilar för denna sträcka kommer dom att hålla för allt! Skärpning Vägverket!
  Christer R.

 9. Maria Lundmark Hällsten

  Nog för att det var åratal sedan jag var upp till Ammarnäs så jag kan inte uttala mig om hur vägen ser ut, men den kan kanske liknas vid gatorna i umeå, med alla farthinder?

  Funderar om man skulle sätta magnesium (tror jag att det är) under bilen, så det sprutar gnistor varje gång underredet på bilen, tar i farthindren. Vilket fyrverkeri det skulle bli.

  Ha en bra dag!

 10. Stefan H

  Heja så bra skrivet, vi kan kanske bjuda någon på vägverket på en åktur i ambulansen, så får dom känna hur det är på båren när det är bråttom.Sen får vi se om dom ligger kvar på båren när vi kommer fram.

 11. Annevi Linder

  Svar till Jenny Strömgren (2009-08-12 17:57)
  Hej Jenny
  Tack för din kommentar
  Tänk vad vägar kan förstöra för de som vill besöka sina släktingar, det är ledsamt. Som så många andra så vill väl mormor/morfar Farmor/farfar få träffa sina barn och barnbarn och vara tillsammans. Infrastrukturministern är kvinna dessutom, som borde förstå hur det är att gå med graviditetens alla tankar och rädslor.

  Frågan för mig är då, glömmer de bort sin egna enkla människogestalt när de hamnar i politikens sal? Eller försvinner den och blir osynlig i dess lagbundnas skrivna spalt, där allt bara går ut på att följa paragrafer som växer fram i ord och meningar? Frågor som jag ställer mig själv ibland, när man ser hur mycket av dess orättvisa som finns i vårt land.
  Så även i hela världen.

  Kram Annevi

 12. BIM

  Ditt inlägg om den dåliga Ammarnäsvägen har fått mest läsare den senaste veckan. Detta är helt naturlig eftersom du beskrivit eländet precis som det är – utan politiska vinklingar.

 13. Annevi Linder

  Svar till Kinna (2009-08-12 17:57)
  Hej Kinna

  Tack för din kommentar hela västerbottens inland skulle ordentligt protestera, ett starkt handslag för våra söndertrasiga vägar.

  Nu ska även vägverket sänka hastigheten vette tusan om det hjälper. De slår ju under bältet!
  Undrar om det är utstuderat det här från vägverkets sida hm…? Ja! Eftersom åren går så smygsänker de någon gång då och då, tillslut så har vi en hastighetsbegränsning på noll komma noll noll, de är smarta de där väglusarna. De kan då glömma bort oss totalt, för då finns ju inga vägar kvar som är körbara och inte vi norrlänningar heller.

  Nä..ä det är väl bara att sätta igång här i norrland en fabrik som kan konstruera en flygande asfaltsmatta, där vi själva kan ratta. Vad snopna de skulle bli.

  Kramar till dig

  Annevi

 14. Annevi Linder

  Svar till E´rika (2009-08-13 10:23)
  Hej E´rika.
  Tack för din kommentar.
  Det kan hända det ger ett bättre svar att sänka skatterna. Jag är inte alls politiskt engagerad, så jag tycker bara det är en enda röra,för hur än man vrider och vänder på det hela så är skatten där och lägger rött papper i min eller någon annans brevlåda.

  För mig är politiken ordrefränger där ord verkar sakna betydelse, det är inte sunt tycker jag när orden susar runt i cirklar och ingen kan filtrera ut dess bästa resultat. Jag vet inte om jag har fel men att munhuggas i politiken ger heller ingen bättre välfärd i livet. Var kan man finna det enkla och det sanna, kanske i drömmarnas värld för inte finns de i vår världs egotrippade inhägnad. Snyggt kamouflerad och paketerad är egoismen och makten i vårt eget jag, och tydligen ska det så va.

  Förlåt mig E´rika, säger inte att det inte är bra att ni politiker finns, men över huvudlag så finns inget gemensamt perspektiv på hur vi vill ha det i vår framtid. Hindren verkar stora och grå kan det vara så att vi kanske måste ändra vår livsstil, och trycka bort egoismens framfart till ett mera gemensamt mål. Ödmjukheten och respekten för varandra förlorar väl annars greppet om världsalltet.

  Ja vad vet jag som sitter bakom datorn och bloggar.

  Kram
  Annevi

 15. Annevi Linder

  Svar till Christer Rönnlund. (2009-08-13 10:50)
  Hej Christer!

  Tänk vad bra det skulle vara om de fick köra på dagens väg. Då Christer! Då kunde vi ju ha biltestförarna att kör ut posten också, och ta emot brev jag menar när de liksom håller på och kör på vägen.
  För nu ska posten även bort med brevlådor i vissa samhällen.
  Vi här i Sorsele har tur den här gången i alla fall, posten har förbarmat sig över oss vi får ha kvar de ynkliga tio. Kan det vara en tyckasyndom kompensation för att vägverket är snål med asfalten, tro.

  Tack för kommentaren och kram

  Annevi

 16. Annevi Linder

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2009-08-13 11:19)
  Hej Maria
  Det var ingen dum ide´ då slipper Umeå kommun köpa in fyrverkerier till nyårssupe´. De sparar ju pengar då till bättre välgörenhets ändamål.

  Tack för din kommentar

  Kram
  Annevi

 17. Annevi Linder

  Svar till Stefan H (2009-08-13 14:56)
  Hej Stefan!
  Ja du menar bjuda in dom på en sådan där storövning ni brukar göra, med brandkår polis, och ambulanspersonal ja men det vore väl bra. TA INTE MED NÅGOT UNDERLAG! Ni får låna min gamla tagelmadrass den ska nog passa, för den är utnött och väldigt platt.

  PS.
  Det här var elakt skrivet av mig. Fy skäms säger jag till mig själv.
  DS.

 18. Annevi Linder

  Svar till BIM (2009-08-15 00:20)
  Hej BIM!

  Jag tänkte väl inte precis på något annat än vad jag skrev om, hade liksom ingen kontroll på pennan. Blev väl arg då precis som så många andra blir när det är orättvist.
  Tack så jättemycket för din kommentar och många kramar till dig
  Annevi

 19. Håller med

  Ja vägen är bedrövlig. Finns tråkigt många fler i nästan lika uselt skick i norrlands inland. Alla produkter utvecklas till det bättre. Nya bilmodeller är säkrare, bekvämare och miljövänligare än gamla. För 20 år sen var mobiltelefonen släpbar, finns idag i varje unges ficka. Under 50, 60. 70, 80 och 90-talen blev vägarna bättre. Men kring sekelskiftet tycks trenden ha vänt åt fel håll. I alla fall här uppe i norrland. Det behövs mer pengar till vägkassan och skärpning bland väggubbarna som ska planera o rusta upp vägarna. Kram på dig Annevi!

 20. Annevi Linder

  Svar till Håller med (2009-08-22 18:38)
  Hej Håller med!

  Tack för kommentaren och kramen.
  Det är väl sant att trenden tycks ha vänt åt fel håll, för oss här i Norrland. Men det tror väl jag det för vet du vad, det här handlar om rena rama avundsjuka tror jag.

  De vill ha allt som vi har, för vi har suttit och sitter egentligen på en stor guldgruva. Strömmen vattnet naturen lugnet, och nu vägarna det lilla vi har kvar. Till och med är de så snikna de roffar åt sig apotek Postkontor och brevlådorna kunde de så skulle de väl ta sjukstugan också när de liksom är i farten.

  Vi har väl snart ingen skog kvar, den tejpas väl fast med rötterna på de blänkande trottoarkanterna de har. Det är bara att hålla i kaffekassan hårt, de tar väl skatt på den också i förbifarten, och de har även mage att åka snålskjuts på vårt Norrländska tålamod.

  Nä nu var jag sådär elak igen, fy skäms säger jag till mig själv, nu går jag i säng och i morgon går jag ned till källaren och städar där kan jag gnälla för mig själv ett tag, så går det över snart.

  Kram Annevi

 21. Ylwa

  Jo du Annevi !
  Håller med om att Ammarnäsvägen är i ett bedrövligt skick.
  Man gruvar sig vaje gång man ska upp,hur många bulor i skallen blir det denna gång?Hoppas ngn från vägverket ÅKER DIT och kollar !!Stackars busschaufförer o de som pendlar dagligen.

 22. Annevi Linder

  Svar till Ylwa (2009-08-30 21:27)
  Hej Ylwa!
  Jag håller med dig, busschafförer har hellre inte lätt, och barnen som åker till skolan från Ammanäs till Sorsele, som pendlar varje dag. Där är väl ännu en samhällsfråga och inte minst en vårdfråga. Hur mår deras ryggar?

  Tack för din kommentar
  Kramar till dig
  Annevi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.