Julbak

 

Ska man julbaka får man blunda och inte tänka på, hur en av mina svägerskor gör då. Hon bakar som en riktig bagare gör, blott jag är bara en amatör.
 Mjöl i tak och mjöl i mun, mjöl på kläder och vit blev min hund. Jäst för mycket och sirap lika så, glömde kryddor en eller två. Saltet ja den försvann så fint i tanken, då det ringde på telefon. Håhåjaja vilken dag!
Ryggkotor värker och golvet halt från kök till vår matsal, och då är det inte grant att ha ullsockor på, man åker kana mot något vackert porslinsskåp. Mjölig och grann en stol jag fann, då maken kom hem och fråga.
          Hur gick det med baket ikväll?
För mycket jäst för lite salt inga kryddor alls, blåtira där bak och hunden Adam vit och spak. Jag själv i klimakteriebastu, är väldigt varm, och katten ligger under soffan vill inte komma fram. Fläkten har smält av värmen och… på bilden ovanför, var det som blev, av en enda jättestor deg.
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.