Edward Riedl Anders Ågren Jan Nilsson Elisabeth B

Har väntat på era svar! Ingen av ni Moderater som bloggar här på VK har, textat några ord på mitt blad. Varför? Jag har skrivit om min vän som fick prostatacancern och inte får chansen att ens trappa ned till en halvtid( ni kan se skriften längre ned i bloggen min, om ni inte har läst den).

Ursäkta mitt påhopp igen men det verkar som ni inte vågar, och jag har riktat speciellt frågan till Anders Ågren, Edward Riedl, Elisabeth Björnsdotter, Jan Nilsson med flera inom detta parti.

Vet ni vad! Jag är så blåögd, jag tror att i allas våra hjärtan väl undangömt bor en slags värdighet, om att alla ska få ha rätten att orka med, här i livet, och jag kan tänka att, många av er Moderater sympatiserar med min vän, men orden ni läste stockade sig i halsen och i själen, kanske ni påmindes också om flera, och kanske också har det hänt hos era egna, vänner. Den lagen vill väl ingen ha den så kallade rehabiliterings-kjedjan, kan inte för mitt liv tro att alla i ert parti tycker den är bra, att sjuka måste ut för att jobba fast de inte orkar. Ideologierna är det verkligen den att har man valt partiet så ska man även hålla för munnen och inte säga ett endaste "knäpp", om det blir obekvämt i ert innersta hjärta, för i så fall, så åter igen ses värdet i människosläktet. Grupptrycket kan tydligen ge klara besked, och förråder vi då inte jag du vi alla friheten. Sätts det inte då en grupps vilja före de sjukas. Alla har vi ett hjärta, men sätta den definitionen till att förbättra världen går ej, för vi växer med hatet makten, makten och hoten.

Jag känner att det tål att tänkas på, och åter igen ställer jag dess frågor, och önskar på ett svar från er Moderater.

 

MÅLARSTAFFLIET

Teckna och berätta

med penseln i din hand

Måla det rätta

tavlan får sin charm

Lutans strängar

toner av dess slag

Fängslar människan

i sin naturliga lag

Livet djuren vattendrag

Skogens gröna stigar

i ett enda penseldrag

Målarstaffliet

finns i ditt jag

 

@Annevi

 

 

4 kommentarer

  1. Lena Stenlund

    Annevi tack för din blogg! Du skriver om en SÅ viktig sak i vårt samhälle idag. Det blir intressant att se om du får någon respons från berörda.

  2. Annevi Linder

    Svar till Lena Stenlund (2010-11-24 20:00)
    Hej Lena.
    Jag har väntat på ett svar även idag men ingen kommenterar varken från Moderaterna eller de andra i Alliansen.
    Jag blev glad av att få läsa det du skrev, tack så jättemycket Lena.
    Kram
    Annevi

  3. Jan Nilsson

    Hej!
    Har inte sett det här förrän nu.
    Rehabiliteringskedjan har kommit till för att ge något, inte ta något. För att människor inte bara skulle gömmas undan och passiviseras, utan få hjälp.
    Jag känner inte den du skriver om och kan inte uttala mig om honom. Men den som är sjuk så att man inte kan arbeta ska inte arbeta. Jag har en kronisk sjukdom, men den hindrar mig inte i arbetet. Jag kan, ska och vill arbeta.
    Både innan och efter sjukvårdsreformen har människor ibland drabbats av märkligheter som man inte kan förstå. Då kan man bli både arg och ledsen. Oavsett partifärg.

  4. Annevi Linder

    Svar till Jan Nilsson (2010-11-24 23:27)
    Tack för ditt svar Jan, men ”rehabiliteringskedjan” tar något och det är vår ork i många fall där kroppens inre behöver läkas. Den läks inte för att ert parti tvingar ut folk, tvärt om.
    Vågskålen är tung att bära även för er, oavsett vilket parti ni än befinner er i. Men att kämpa i en allvarlig sjukdom och samtidigt slåss med försäkringskassans dom, överklaga, det tar mer än hälften av energierna för att orka veckodagar. Att dra alla efter samma kam går inte, jag tror att det inte håller i längden. Även om vissa pinnar på kammen säger till sig själv. Jag kan, jag ska, jag vill jobba för att få den snyggaste frisyren i världen så är det ändock kammen som tillslut säger ifrån och då tappar den också levebrödet som så, även om huvudet och dess hår säger ett, så är det ändock kroppen som bestämmer och säger nej. Enda skillnaden är att en kam kan man fort köpa i en affär och byta ut, få en helt ny frisyr, men än så länge inte kroppen. Detta var bara en liknelse. Det mantra du har, jag kan, jag vill jag ska arbeta kanske passar dig eller mig eller någon annan, men inte alla. Det är hårda regler och många kommer att falla
    Förlåt mitt påhopp Jan, men en läkare ska väl ändock vara den som har befogenheten att se vad patienten behöver, och då menar jag inte bara den som jobbar hos försäkringskassan. Ni i partiet tycker jag trampar även på läkarna som har lagt en massa pengar på kostsamma utbildningar. Även om läkarna anser och skriver intyget att människan inte kan jobba heltid, så blir det avslag på papperet. Du skriver att du inte känner till min vän och kan inte uttala dig om honom. Det kan jag förstå, men åter igen så har min berättelse längre ned i bloggen varit ärlig. Det har hänt och så är fallet med min vän. Om du är den läkaren som ska bedöma eller uttala dig i det, i så fall önskar jag skriftligt ett papper på att han får gå ned till halvtiden, men jag vet att så är inte fallet att du kan det. Ett erkännande från partiet kommer nog aldrig, att detta är fel, även om ni skulle vilja det. Jag frågar dig Jan, och ber dig sätta dig ned i avskildhet utan politikens tänkande, vad skulle svaret bli då? Tycker du att detta verkligen är en mänsklig behandling att ta till, för att få människor dit hela partiet vill?
    Nu ska jag inte plåga dig mer, men jag önskar att dina partikompisar också skulle svara, och jag hoppas det.
    Många kramar
    Annevi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.