SVERIGE!

Har en liten sak först att kommentera.

Enligt ”tyck till ” insändaren i Sorsele och Vilhelmina, så har ”lina” i Sorsele och Vilmalisa i Vilhelmina skrivit att min blogg är inkompetent. Okey!

Men läs den inte då för ingen har tvingat er, och ni får faktiskt ursäkta mig men här kommer mer av den inkompetenta bloggen, och överskriften är ordet Sverige.

 

De rödgröna hade ett starkt fäste i mellan Sverige och Norrland valet 2010, och vem som helst kan väl se att den politiska makten passar på och lägger mer ved på elden för att knäcka den politiska banan som de rödgröna försvarar. Strategiskt så ligger den Svenska landskapskartan på Moderaternas bord och med små leksakspansarvagnar öser de på med fin smakliga bokstavsord som anpassas till våra törstiga munnar. Och vi!” Ja vi går och hoppas det ska bli bättre för den Norrländska fanan.

För mig skiftar deras vackra ord, som tillgjort!

Javisst! Moderaterna eller ska vi säga Alliansen har tydligen snabbt lagt fram sitt ogillande vad det gäller indragningar här i Norrland som landstinget har gjort. Tror väl jag det att sådant gyllene tillfälle kan de ej missa det är ju den svagaste länken, just sjukvården! Landstinget har verkligen gett Alliansen chansen. Men Har vi redan avskärmat och glömt hur det blev med utförsäkringarna som Alliansen så envist skulle ha? Är det borta ur minnet hur svidande de orden var? Handlade det inte också om VÅRDEN?

Om Moderaterna med sin statsminister i spetsen får all den makten och kontrollen över hela Sveriges långa land, då kan jag undra är det våra naturtillgångar med dess värde de vill ha? Eller är det befolkningen som är viktigast, som nu Moderaterna vill passa på att poängtera? Kämpar Fredrik Reinfeldt så svetten lackar, för att vi ska kunna få stanna här där vi är födda och uppvuxna? Vad jag kan minnas i ett tv program så visste han inte vart Norrland var, han drog gränsen i mellan Sverige.

Just nu glänser deras ord- vagnar på kartan, men intressantare skulle det vara att se om de kunde klättra högre på stegen med sin politik enbart allena. Ger Moderaterna tillräckligt med utrymme för de små partierna inom Alliansen tro? Just nu tycker jag bara att de hjälper statsministern att putsa hans blanka skor så att de ska glänsa mera än före detta Mona Sahlins röda väska, och Juholtslipsen. Det kallar jag för att ta energier från andra, men alla inom Alliansens fotoramar kanske kan samsas så att energivågorna blir jämna och klara!

Ska bara skriva underskriften

Annevi Linder

 

Glömde en sak, till ”lina och Vilmalisa”

Ä.. ge jämnstruck´e.. ve strykjärne..

för hä ä då in´t ja.

Å.. isåfall ge ä hä. Vicken jäkla tur ge ha.

Ä.. ge tvilling´a.

                               

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Mycket bra skrivet Annevi, något jag instämmer om att det har glöms bort vad Moderaterna med Alliansen gör egentligen med välfärden och att det är de som har minskat statliga medlen till kommunerna och landstingen. Reinfield & Borg retoriken utan faktiskt innehåll och visions riktningar har mången förblindats av.

  2. Annevi Linder

    Svar till Krister Klermalm (2011-11-09 10:39)
    Tack Krister
    Ja! Det är beklämmande att inte fler ser hur de sänker och höjer, respektive höjer och sänker befolkningen, och tar alla tillfällen i akt.

    Men så gör också den hårt skummande vågen mot stranden, erosionen gröper ut marken och den får finna sig i att anpassas till vattnet.
    Vi som råkar se det, eller vill hävda våra rättigheter ja vi är väldigt obekväma i vårt bloggande.

  3. Sven.

    Du skriver mycket bra! På en husgavel synlig från järnvägsstation i Uppsala, kunde man för ca 20 år sedan se en stor skylt där det stod ”I UPPSALA BÖRJAR SVERIGE”, och det som är norr om, är tydligen kollonin NORRLAND som på alla sätt ska sugas ur, det började med bla silvergruvan i nasafjäll. För att inte tala om utbyggnaden av älvarna, (i rikets intressen går inte stoppa). Södra delen av landet har aldrig behövt betala för transportförlusten som motsvara ett par kärnkraftverk (-59 betalade vihär 11,9 öre/kWh, när Västerås betalade 7,2).

  4. Annevi Linder

    Svar till Sven. (2011-11-09 15:45)
    Tack Sven
    Ja! Nu återstår väl bara resten av våra tillgångar som rikets intresse i åratal har haft ögonen på, och fortsätter det så här med intriger på den politiska nivån då undrar jag vem ska vi kunna lita på?

    Vi är ett tålmodigt folk men tryter ärligheten hos politiker så tror jag vi visar vårt rätta jag för ännu är det inte försent att sätta sig på häst med cowboystövlar.

    Vi kanske ska börja tänka som William Shakespeare skrev i pjäsen Hamlet tredje akten första meningen. ”Att vara eller inte vara det är frågan?” En viktig del i vår överlevnad här i ”kolonin Norrland”. Se tillbaks, ta tillbaks, och ej släppa vårt tag från den mark som gav oss födan.

  5. Yvonne S

    Annevi låt inte dina härliga blogginlägg hindras för två (sorsele ”Lisa” & Vilmalisa i Vilhelmina) personer,håller med dig det är ju valfritt att läsa dina inlägg det är precis som allting annat i samhället när det finns media så finns det en on/offknapp det är bara att välja vilket läge man vill ha knappen i!
    KRAMAR I MASSOR TILL DIG!

  6. Annevi Linder

    Svar till Yvonne S (2011-11-13 09:35)
    Tack min kära vän, och med i dina ord följer alltid värmen, omtanken och glädjen.
    Kramen och många tankar åter tillbaks, till den som stöttat mig i både solsken och i regnigt väder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.