Ligg lågt Juholt

Men däremot kan du undra om inte Landstingspolitikerna bringar socialdemokratin till ett helt nytt perspektiv. Undrar som vanligt då! Utger de sig som socialdemokratiskta män fastän de egentligen har andra åsikter inom sig. Multinationellt språng, fast i mindre mått mätt.

Nä..ä Annevi (säger jag till mig själv) Nu har du fått för mycket av snöflingor under mössans skärm. Inte vill väl Fredrik Reinfeldt få oss Norrlänningar i kläm han som verkar så gudomligt snäll, vaken för vården, arbetaren, skolan, för de utförsäkrade, och penningsäcken. Han vill ju bara ge oss värme och tryggeten här uppe bland granen och tallen. Och det där att Landstingspolitiker skulle i princip vara alla Moderater…och ta stora klivet. nä..

 

 

Förresten på tal om snöskottningen och Moderatbloggaren Edward R. Jag har fått snö under mössan men det har också han fått, fast skillnaden är.Jag skottar snö medan han skottar på med sina procent tecken, så fort den här människan dyker fram på bloggen så har han hittat alla möjliga mätningar. Det räknas hit och dit och bäst är ju förstås då den blå Moderat säcken.

 

 Men du ska veta en sak Edwar R, medan du skottar procent fjädrar, så skottar vi den tunga grå snön som följer med vinden från Stockholms stad, och den är faa..n så tyngre än era opinions uträckningar. Jag tar igen det jag skrev överst i texten, det där om snäll, respekten och arbetaren………

 

 

 

 

 Bäst att skriva underskriften

Annevi Linder

Annevi Linder

 

 

 

4 kommentarer

 1. Annevi Linder

  Svar till Mr Cool (2012-01-03 19:41)
  In´t !
  Hä ä nå fler som ä tjuvutt, å som stäl när dem kunn.

  Ja stal en femöres kola när ja va ung. Å hä ligg ja lågt ve, hä ä ba du nu som vet om hä, sä säj in´t nage. Eller! Hä ä kanske fler ja vet int rikdigt

  Ska ja överchätt hä ja ha skrive te dä? Eller..

  Du få säj till i sånna fall. För du föschstå hä ä sä jäklit de hära, Moderata ha stule bokstävren som ja skriv ve, sä dem ha vurthe kortare. Jo..o du, dem kunn dem å må du tro.

  Ja unner va dem ska ha dem till? Hort hä ska vara för å fyll ut ordföråde sitt. Sä tjyvutt trodd ja in´t dem sku va. Ha du tappen nage?

 2. Mr Cool

  Annevi, inga problem med den vackra dialekten för den lärde mig min mor som jobbade på Berths kläder en gång i tiden.

  Men borde du inte få hemspråksundervisning för enligt flummarna så kan man ju inte lära sig rikssvenska om man inte kan sitt hemspråk ordentligt. Fast de flesta kunde ju INGET språk då de lärde sig svenska förståss…..

  Men dialekter skall vi vara rädda om och vårda även om sådant numera betraktas som rasistiskt. Kan dock rekommendera boken ”Förr i tin” som är skriven på Västerbottensmål.

  Men eftersom du är intresserad så får du här 10 ord på Västerbottensbondska (jo, jag vet att språket i byarna skiljer sig lite).

  Annara = Breda skidor
  Anörja = Skidspår
  Banrej = Ko-bindslen
  Exing = Kvickrot
  Skrävlen = Fötter
  Smyling = Kyss
  Tissen = Bröst
  Söppen = Svamp
  Håpen = Båt
  Krimen = Snuva

  Ha det gott…

 3. Annevi Linder

  Svar till Mr Cool (2012-01-04 12:44)
  Vi blandar på i mångt och mycket, det gäller inte bara bondskan.

  Vad det gäller Berths kläder. Det var ju roligt att höra!

  Stöka på du med dina ord, så stökar jag på med mina.

  Ha det gott.. själv MR Cool

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.