Sandlåde teknik

Maktkampen som pågår inom dess politiska kretsar påminner mig om Aristokrater på vikingatiden. Folket hänvisades till fattigdomen, och de höga Herrarna som INTE vände kappan efter vinden blev ett statusexempel på galgbacken eller stupstocken. Håkan Juholt är väl ett lysande exemplar i dagsläget, före det var Mona Salin i blickpunkten.

Mobbingdrevet verkar vilja fortsätta! Från dess början en sambo ej fläckfri i sitt leverne och för några resebidrag. Hade inte några inom Alliansen gjort likadant? Jag menar fifflat med resebidragen. Hur kunde det tystas ned?

Nä nu tog jag i jag kan ju absolut ingenting om historik ej heller kan jag multiplikationstabellen utantill, och jag har inget belägg för det som hänt det är bara i tidningen jag har läst, så hur fasen kan jag påstå något sådant.

Men en åsikt har jag i alla fall, jag tycker den politik som förs i dag från Moderaterna sida liknar sandlådan. Ska inte ni som är folkvalda agera vuxna? Till och med Gustav Fridolin Miljöpartisten var trevligare i sitt agerande.

 

 

Jag såg debatten som var igår och jag påstår att Fredrik Reinfeldts agerande mot sina politiska kollegor var i en spade och hink. Vimlande med ögonen som en framtoning av ”Du har inget att komma med eller vad gör du här protesten” En ren och skär stor överlägsenhet och ett sätt att få den andre att tryckas ned, helt enkelt skottas över.

Han visste mycket väl vilken sits Håkan Juholt hade och spelade ett rävspel med ord och kroppsspråk, han utnyttjade situationen den här Herrn som är statsminister. Men som vanligt då och i vissa fall så brukar alltid pappan låta sina barn göra ett tag vad de vill, tills det blir för varmt i sanden på badstranden, eller att magen kurrar och de blir hungriga.

Den han statsministern inte kom åt var ” storebror” Ja jag kallar honom så i den politiska familjen Jonas Sjöstedt Vänsterpartisten. Vilken ruter i mannen jag säger bara akta er ni små bröder? Han klippte av statsministern med humoristiska svar och gav honom en välbehövlig lektion i hur man beter sig i debattrummet. Jag har inte tecknat fram honom ännu men jag tror han kommer att komma med stormsteg och peka pekfingret till var och en som inom den politiska familjen är oförskämd. Det tror jag det..

 

 

4 kommentarer

  1. Annevi Linder

    Svar till Inger Hellman (2012-01-20 00:44)
    Hej Inger
    Den här bilden är snäll, mot vad jag egentligen tyckte om statsministerns uppträdande på debatten. Han var oförskämd och uppblåst. Hade gärna kunnat rita honom som en stor ballong som skulle smälla av när som helst lika så tyckte jag folkpartisten Björklund.
    Kramen till dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.