Till Jan Nilssons blogginlägg ”Om ambulanserna”

Vem är det som regerar här i Sverige ”Alliansen med Moderater i spetsen”. Och bakom det namnet sitter MÄNNISKOR precis som du och jag, som vill leva och bo där det finns trygg sjukvård.

Vem är det som regerar i Lanstinget tro. Jo! på dess piedestal sitter sossestyret med höjdare som Jonas Rastad och Peter O. De har familjer liksom alla andra, vänner och släktingar. De är också MÄNNISKOR som kan behöva dess sjukvårdsapparat.

Vilka andra partier finns det, jag tänker då inte räkna upp alla, de som står bakom det politiska namnen, är inte också de MÄNNISKOR. Behöver inte de sjukvårdens kapacitet, när livet hänger i en tunn och skör tråd på ett garnnystan.

Vi alla andra ”vanliga” då runt om i Sverige! Vi har också familj och barn som vi älskar, är inte vi också MÄNNISKOR. Behöver inte vi också vård när något går snett och akut behöver sjukvården.

Men istället diskuteras det vitt och brett inom politiken om utbyggnad av vägar, och om vård i Umeå och i Stockholm län, vägtunnlar hit och dit. Här diskuteras det vitt och brett om operahusets korridorer, och kulturen. Då finns det pengar i penningpungen hos staten. MEN VEM TÄNKER PÅ ATT VI GEMENSAMT BEHÖVER SJUKVÅRD! Här handlar det om Grekland som ska överleva, Här handlar det om elitklasser som ska få stjärnor i kanterna, här handlar det om utförsäkringar av de som är redan drabbad, här handlar det om privatiseringar, det handlar om att köpa in JAS stidsflygplan. Det handlar om att skylla allt på varandra, exempelvis Mona Sahlins röda dyra väska och bla..bla..bla.

 

 

Vi alla är BERÄTTIGAD till sjukvård, det ska inte behövas förhandlas och okuperas, det ska vara en SJÄLVKLARHET här i Sveriges avlånga land, och PRIORITERAS SOM NR 1 i era stats budgetar med rättvist fördelningar.

 

 HUR ÄN DET ÄR SÅ ÄR DET ALLIANSEN OCH I SPETSEN MODERATERNA SOM STYR SVERIGE. OCH DET SPELAR FASEN INGEN ROLL VILKEN FÄRGORM SOM STYR ELLER STRYKER MELLAN RADERNA INOM DESS ALLA OLIKA PARTIERNA, FÖR PRESTIGE ÄR RÄNDERNA.

Jag tycker att Jonas Sjöstedt har uttalat sig bra. Han kräver åtminstone ett svar om akutsjukvårdsplatserna från REGERINGEN, och kämpar förhoppningsvis i sin anda för människors sak att få ha sjukvården kvar i vårt vackra norrlänska landskap. HAN ÄR OCKSÅ EN MÄNNISKA PRECIS SOM DU OCH JAG. Och fikar han efter rösterna till valdagen så är det inget speciellt med det, han liknar andra politiska hjältar. Alliansen med moderaterna i spetsen kommer säkert efter, garanterat. Säkert som amen i kyrkan sökes det också med ljus och lykta om  han har några fel som kan vändas till hans nackdel och som kan publiceras i tidningarna. Jonas Sjöstedts manöver var inte väntat, och

JAG TYCKER JONAS SJÖSTEDT ÄR EN AV DE FÅ POLITIKER SOM  HAR UTTRYCKT SIG JORDNÄRA .

Förresten! Är ni politiker så ska ni tåla kritiken. Det jag skriver om är en droppe i dess stora ironikritiska hav. God natt nu ska jag sova.

 

Underskrift

Annevi linder

4 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Hej Annevi:) Jättebra med ditt initiativ till namninsamlingen mot neddragningarna inom vår sjukvård:) Men jag är helförvirrad! Om jag inte missförstått allt så är din politiska beteckning S. Rätta mig om jag har fel. Peter O. har i så fall samma politiska beteckning som du. Han verkar ju på något sätt ha lyckats manipulera alla Västerbottens kommuners S-landstingspolitiker, även våran egen, till att rösta igenom hans förslag till nedskärningar inom vården här i glesbygden. Och Mp har han också fått med sig?
    Det som gör mig förvirrad är att du så ofta i din blogg hänvisar till att det är alliansens fel (Reinfeldt&co) att S mer eller mindre håller på att avveckla viktiga och självklara funktioner inom sjukvården här i Västerbottens inland. Jag förstår inte hur du tänker där. Vore tacksam om du förklarar det:) Du kanske har någon ”poäng” som jag inte alls tänkt på:)

  2. Annevi Linder

    Svar till Carl-Axel Otterhall (2012-03-04 23:12)
    Är detta blogginlägg så svårt att förstå. Måste jag skriva byråkratiskt?
    Dess värre är jag opartisk när det gäller politikens alla färggranna färger.
    Mitt parti förhoppningsvis (jag jobbar på det) finns i hjärtat och själen, och står i centrum för MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER och det partiet finns inte i dagens läge.

  3. Carl-Axel Otterhall

    Hej igen och tack för ditt svar:) Verkar som vi har samma politiska ”tillhörighet” då:) Nu förstår jag dig:) Hade nog fått om bakfoten det här med vart du står politiskt:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.