Jag undrar som flundran.

Jag undrar som flundran vilka som satt bakom kontorets bord, och höll auktionsklubban i hand när Jonas Rastad blev anställd som Landstingsdirektör i Västerbottens län?

 

Jag undrar som flundran vilken rekryteringsgrupp som var tillsatt för det jobbet.  Vilka de var som tog det giltiga beslutet, och vad hette de?

 

Jag undrar som flundran vilka slutgiltiga kandidater det blev, för det måste väl ha varit fler än Jonas Rastad som skickade in sina meriter och ansökte. Vilka var de och vad hette de personerna?

 

Jag undrar som flundran varför inte detta är en offentlig handling som vi får läsa och ta del av?

 

Jag ringde Landstinget i Västerbottens läns växel i dag, och undra om det fanns någon diarier ansvarig där. Jag fick prata med en kvinna som hette ?(sätter ett frågetecken här för jag behöver inte skriva ut namnet) och det svar jag fick ” De får inte lämna ut det, och så läste hon från Kammarrätten i Sundsvall, det finns tydligen inte heller någon handling på de namnen som var de slutgiltiga kandidaterna, förutom Jonas Rastads namn förstås. Men han har ju gått och fått tjänsten!” Sedan hänvisade hon mig till Lars Burström Landstingsjuristen, och gav mig telefonnumret.

Ja! Man kan ju undra som en flundra vad som hände, och vilka personer som samstämmigt svarade ja till Jonas Rastads ansökningar.

Sköt om er där ute kram, kram.  Från den alltid nyfikna flundran som "pladdrar", och som nu slutar att undra för ett tag. Jag kanske kommer tillbaks någon dag om inte jag blir uppfiskad av något orangefjäderliknande fiskedrag.

 

     

 

8 kommentarer

  1. Jerry Sellin

    Hej Annevi, Även Alliansen har efterfrågat vilka de övriga kandidaterna är samt deras meritlistor.
    Här har du vilka som satt i rekryteringgruppen.

    Rekryteringsgruppen har bestått av landstingsrådet Peter Olofsson (S), Maria Grip (V), Marianne Normark (FP) och företrädare från facken Kommunal, SACO och Vårdförbundet.

    Mvh Jerry Sellin Åsele.

  2. Åsa

    Rekryterarna är nog samma som sitter i Landstingsstyrelsen bakom lykta dörrar. Alltså politiker från S och V, precis som i Sorseles Kommunstyrelse. Ingen insyn för oppositionen. Fortsätt att rösta rött och njut av vad som åstadkoms bakom lås och bom.

  3. Annevi Linder

    Svar till Jerry Sellin (2012-03-06 13:52)
    Hej Jerry.
    Flundran undrar ju som vanligt då, varifrån har du fått de uppgifterna?
    Alliansgruppen har säkert undrat också, och jag tror säkert det är fler utanför dess Allians som har efterlyst deras namn utan att hitta något.

  4. Annevi Linder

    Svar till Åsa (2012-03-06 17:51)
    Till dig Åsa.
    Vet du namnen också?

    Sedan får du ursäkta mig Åsa om jag skriver i ditt kommentarfält, men jag tänker passa på att skriva till en som kallar sig ”Sorsele”.

    Till ”SORSELE”

    Den kommentaren som du har skrivit och delat med dig till mig, den kommentaren tar jag bort från mitt blogginlägg. Jag är dålig på engelskan, och för mig var det inget svar på vem som stod bakom rekryteringsgruppen när Jonas Rastad fick sin tjänst.

    Flundran simmar bort från den kommentaren, och tar ett simtag i taget.

  5. ingemar wahlström

    Om du verkligen vill gräva är det så att de inte kan sekretssbelägga hela dokumentet. Brevhuvud med ärendenummer och ofta uppgift om var det behandlats är alltid offentligt. Och begär gärnabeslut med besvärshänvisning som då anger hur du ska arbeta vidare…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.