Till alla politiker i Västerbottens län

Jag skrev en kommentar igår till Maria Lundkvist Brömsers blogg ”Akutbil= Ambulans” men hon lade inte ut den på bloggsidan.

Så här löd den ungefärligen ” Men ta tillfället i akt du, det satt väl andra partier i landstinget som var med när klubban slog på bordet. Om ni alla hade gjort rätt skulle ni ha protesterat och tagit ordförandeklubban och slängt ut genom fönstret. Släpp politikerfärgen och var människa istället.

Nja. här var jag orättvis, det går ju inte att vara ensam partimedlem i vilken färg man än sitter i, och slänga ut klubban genom fönstret fast man så gärna skulle vilja. Jag är inte mer än jag säger till dig förlåt mig Maria.

 

Nästa kommentar igår var till Nicklas Sandströms blogginlägg ”Vänstern kommer med svepskäl till lämnat samarbete med (S) och (MP), ja som vanligt då så blev det en kommentar från mig och den lyder. Ni kan släppa som jag skrev till Maria Lundkvist Brömser partifärgen och se detta som en mänsklig rättighet för ALLA. Men förbanne det går..

Kontroll och makt går hand i hand med allt. Varför strejkade inte ni på sekund när klubban slog sönder vårt inland?

Han svarade, citat ” Från Moderaterna och Alliansen reserverade vi oss mot beslutet och till förmån för vårt eget förslag till program för kostnadsreduceringar. Ett program som hade inneburit att platserna i Dorotea och ambulansen i Åsele funnits kvar.

Jag kunde ju inte låta bli att svara med. Ni propagerar hit och dit. DET HANDLAR OM MÄNSKLIGA FAKTORER OCH INTE OM POLITIK. Skriv in i riksda´n. Han skickade inte ut kommentaren vad jag kan se! Nä.. den passade väl inte.

Ja meee…n sen blev det nästa. Olle Edbloms blogginlägg ” Jonas Sjöstedt fortsätter med villfarelsen”, och min kommentar var ju då förstås. Ja men kan ni gissa?  Ord står mot ord, vem säger att du har rätt i det du säger. Bortförklaringar i alla lägen.

Fick ett svar av denna söta karl. Citat: Jag har som politiker tagit beslutet i Landstinget kring vårdvalet och ersättningssystemet i primärvården. Om du inte tror på mig så tycker jag du ska kontakta Landstingets ersättningssystem Tel: 0907857000.

Ja men kan inte Jonas Sjöstedt ha ändrat sig? Och försöker få det till det bättre?

 

 

Idag har jag suttit mellan varven och läst politiker bloggarna. En som jag undrar över är Paul Redstig. Han visar filmer Arbetslinjen mot bidragslinjen i tisdag. Fredrik Reinfeldt på Sverige mötet tisdag. Anders Borg på Sverige mötet ”Arbetslinjen mot bidrag(s)linjen är det som gäller i Sverige” skriver han efter en av filmerna. Några meningar lyckades jag höra som Fredrik R sa i dessa rullar. Citat: ”NÄR VI SÄGER NÅGOT DÅ GÄLLER DET”. En undran är. Är det så här Moderater gör i allmänhet för att slippa höra folkets röster, skicka ut filmer i stället för att svara på kommentarer. Kan ni inte debattera med arbetaren?

 

Ja men då blev det din tur kära Edward Riedl, ditt blogginlägg ” Borg (M) tar tag mot räntesnurrorna”. Jag vill bara som snabbt säga. Jämar´n sä bra, kunn han in´t den dära Borg ve hästsvans´n få fathaa.. på statsbidrag´a till sjukvård´n å.

(Översättning Jäklar så bra kan inte den där Borg med hästsvansen få fart på statsbidragen till sjukvården också).

 

Nu dök ju också den här Nicklas Sandström upp igen idag och jag hade önskat politikerna skulle ta kafferast men det gick ju inte, alla drömmar slår ju inte in. Så han skrev på sin blogg ”Åsele årets ambulansfria kommun” Jag säger bara, kan du finna någon utväg ur prestige sammanhanget. Du blir ju snart ordförande i Landstingsstyrelsen?

 

Åh en till!

Elisabeth Björnsdotter Rahms blogg ”Vems är ansvaret för Landstingets ekonomi” Du säger så och i Lokal tidningen den 14 mars 2012 skrivs det något annat

Citat: I går svarade socialministern Göran Hägglund (KD) på en interpellation från Jonas Sjöstedt angående sjukvården i glesbygden. Socialdepartimentet säger att på grund av det kommunala självbestämmandet har regeringen inte möjlighet att ingripa i eller kommentera hur ett landsting väljer att organisera sin hälso och sjukvård. Men det håller Jonas Sjöstedt inte med om. Han säger Det är regeringen som avgör Landstingets ekonomiska ramar genom statsbidraget. Det finn ett ansvar hos regeringen att det är en sådan dålig ekonomisk situation.

Jonas Sjöstedt påpekar även att regeringen genomför en reform om fri etableringsrätt som inneburit tre nya vårdcentraler i Umeå som landstinget måste betala för, och att det då blir mindre pengar till vården i inlandet.Citat slut.

Ord står ändå mot ord, och bortförklaringar, hänvisningar, beskyllningar påtryckningar rinner mellan fingrarna. Det uppstår förvirringar, intriger och allt är ett enda ordkrigande. Helgonglorian på er ALLA politiker och på mig själv ligger på det slitna golvet vid de blanka skorna. Dessutom blir det streching åt alla möjliga håll, snacka om motion med töjningar av muskelpartierna.

 

Ja men en sista kan vi väl ta då. Lennart Holmlunds blogg ” Det är brist på politiker för att få igång nya företag, de saknas i en näringspolitik”

Vad som saknas hos dig Lennart H är att ge en större tanke till sjukvårdens problematiska ställningstagande, och inte företagandets utvecklingsprojekt. HUR FASEN TROR DU VI FÅR HIT NÅGOT FÖRETAG ÖVEROM UMEÅS GRÄNS OM INTE VI FÅR HA KVAR DEN GRUNDLÄGGANDE SJUKVÅRDEN?

AMEN!

Ja nu blev det som inga fler bloggläsning, för jag stängde datorn.  Jag hann som inte läsa alla, det öste ju bara fram politiska bloggar. Äter de aldrig någon middag? Sparar de in på det också?

 

Nä.. byt arbetskostymen till klädsel som heter ”hjärtat på rätta stället” och som kallas för samarbete, åtminstone vad det gäller sjukvården. FÖR VI FÅR INTE LEKA MED LIVET DET ÄR ALLAS RÄTTIGHETER ATT FÅ HA EN TRYGG SJUKVÅRD HÄR I SVERIGE  ÅR 2012. ”Hjärtat på rätta stället” finns hos er alla på golvet, det är bara att plocka upp det. Jag ska åtminstone försöka lägga det på kudden för att sedan  be om lov att få sätta det i själen, jag behöver det jag med.

 

Nä.. nu tröttn´e ja

(Översättning.  Nej nu tröttnade jag) Kram ZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzz

 

 

 

2 kommentarer

  1. Inger Hellman

    Förlåt om jag inte läser precis varje ord som du skriver, ibland orkar jag inte riktigt…men…jag kollar desto mer på dina teckningar, dom är så skojiga när dom gör sin egen berättelse..kram och tack för dem..

  2. Annevi Linder

    Svar till Inger Hellman (2012-03-22 08:02)
    Hej Inger
    Men det funkar lika bra det som att inte läsa menar jag. Att få teckna kan göra också mig glad jag liksom slappnar av. Jag vet också det att du målar själv, med de vackra samiska pärlebandens färger, och de tycker jag lyser i magikens krafer. Så även syr du på samiska klädesplaggen, och för mig är det,det vackraste jag ser liksom indianens klädesdräkter. Kramen och tack för kommentaren den värmde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.