GOTT FOLK I SORSELE & ANDRA KOMMUNER I INLANDET

Nä..ä!

Nu ska tanten dra ned baskern ett tag och tända ett ljus för välden. Be om syndernas förlåtelse för att jag svär´e (svär), och be för falskspelande politiker såsom Peter Olofsson och Jonas Rastad, och vissa andra i dess umgängeskretsar. Jaa.. ja ska nå be för ge i regeringen å, ge kömm in´t unna sä lätt. (Jag ska nog be för er i regeringen också, ni kommer inte undan så lätt)

 

För inte vill jag höra på sådant dravel längre. Å sä ska jag försök å dra opp gloria åtminstone till kne´a.

Översättning: Och så ska jag försöka att dra upp glorian åtminstone till knäna).

 

ä å jävles ve Dorotea. Men käre Gud! Kunn du in´t slå nävan i bord´e å säj till landstingsgöbba å landstings kvinnen plus stat´n. ”Nu uppför ge, ge som na gentlemän i ställe, å mer kokett om ja få be, å in´t som na bova!

Du ha ju allre gjort hä förut för hä ä ju än krig å svält´n häri väla, men kunn du in´t göra na jäkla undantaga. Nu svor ja igen! De hä var´t jobbit å få gloria över om knevecka. Amen!

 

Översättning:  är och jävles med Dorotea. Men käre Gud! Kan du inte slå nävan i bordet och säga till landstingsgubbarna och landstings kvinnorna plus staten.” Nu uppför ni er som gentlemän, å mer kokett om jag får be, och inte som några bovar!

Du har ju aldrig gjort det förut för det är ju ännu krig och svält här i världen. Men kan du inte göra ett enda jäkla undantag. Nu svor jag igen, det här blev jobbigt att få glorian över om knävecken. Amen

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.