TILL SORSELEBOR & POLITIKERNA CAISA ABRAHAMSSON & KJELL ÖJERYD

 

Igår onsdagen den 21/3 ringde jag till ett av våra kommunalråd, vi har ju som sagt två stycken Caisa Abrahamsson och Kjell Öjeryd. Nu blev det Caisa!

Jag ville få så fort som möjligt ett möte med dem plus de andra kommunpolitikerna oavsett partifärg, och helst då mellan vecka 26/3 – 31/3 alltså till veckan som kommer.

Hon var på något möte när hon svarade och det besked jag fick var att hon skulle höra av sig idag den 22/3 efter kl: 14.oo. Jag ringde någon timme efter och fick svaret att hon var glad att mötet skulle bli av, men tyvärr så skulle det inte gå till veckan eftersom de hade fullbokat 2 dagar med möten något mera uppfattade jag inte att hon sa.

Nu kan jag förstå situationen. Skriver man ut i www.sorsele.se idag  torsdag den 22 mars hur det ska bli så är det väl avgjort redan. Fattas väl bara att namnunderskrifterna från Peter O och Jonas Rastad är klara. Så mötet med er kommunpolitiker VAD GÖR JAG MED DET?

CAISA OCH KJELL NI KAN STRYKA ETT STRECK ÖVER MÖTET MÅNDAG DEN 2 APRIL KL: 18.00 PÅ FOLKETSHUS OCH SÅ SLIPPER NI BETALA HYRAN SOM JAG FICK FRÅGA OM NI VILLE SPONSRA TILL.

Ja! Vi fick vårt svar till slut och jag kan säga jag kan svälja det här, vi har tydligen fått ha kvar sjukvården någorlunda i Sorsele. Jag och min familj med flera får ha kvar tryggheten och det är bra, och det genom att ni vände kappan efter vinden, enligt vad jag förstår av ert agerande idag. En eloge till er två, man kan undra vad som var det bästa.

 

Men nu kommer mitt men! Ni har visat en feghet jämte mot andra kommuner som kämpar för sina rättigheter. Ni har öppnat dörren för Landstinget och även för andra att göra indragningar inom inlandets gränser, och kom ihåg Dorotea och Åsele får nu kämpa mera. Om det nu inte har ändrats där också idag. Vi behövde alla varandra i detta läge kommunerna emellan.

DET HETER SKÖT DIG SJÄLV OCH SKIT I ANDRA” Eller hur caisa och Kjell, ja så är det bara. Caisa och Kjell ni är helt suveräna, men ni var ju bussiga att svara på frågorna så snabbt, inte tu tal om det.

 Ja jag vet! I den här världen gäller det att se om sitt eget hus, armbåga sig fram utan krus, spelar ingen roll vem som ligger underst. Jonas Rastad har städat bra hos er! Sedan har Peter O Karin Lundström, och Roberth Winroth i VK tidningen idag torsdag den 22/3 på sidan fyra pressat ännu mera, vilket sammanträffande tycker jag. Det handlar om Dorotea. Men de verkar få det svårare att bekämpa Dorotea för de är inte svaga, de är starka i sin laganda.

Mina, enbart mina tankar är den att det här är bara början, nu står dörrarna på vid gavel för ankommande indragningar och då handlar det inte bara inom vår sårbaraste sjukvård.  För kan inte ni inlandskommunernas folkvalda politiker stampa ned foten och säga nej och försöka kommunicera mera med varandra bättre oavsett partifärg, så kommer inte vi heller kommunbor att kunna bo och finnas kvar här uppe i Norrland. Det finns fler som är ute efter andra intressanta tillgångar. Kränkingar på alla sätt eller pressa på är inte ett dugg svårt att göra, helst om de har makt de som kommer och hälsar på.

KOM IHÅG Caisa & Kjell

Ingen kan få det att vända till det rätta, om allt redan är klart klubbat och stämplat.

God natt där ute, och sköt om er.  

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

 1. Ingrid Oscarsson

  Hej Annevi.
  Nu när man minskar antalet akutplatser som Landstinget köper av Sorsele kommun, så minskar ju Era inkomster. Men om Ni har sex eller tre akutplatser, så måste väl det finnas lika mycket? personal till dem ändå? Dygnets timmar är ju ändå fortfarande lika många… Det innebär väl alltså då att Ni måste stå för halva sköterskelönerna själva? Eller ingår dessa uppgifter i överenskommelsen med Falckambulanserna som landstinget har – att de jobbar inom vården (utan ersättning) när ambulansen inte är hemma?
  Tyvärr tror jag att Ni också har blivit lurade av PO och kompani. Jag är jätteledsen attInlandets människor är så litet värda!!!
  Er Caisa skriver ingenting om det på sorsele.se. Det borde ju vara tänkt på i avtalet – som vem? har sett.
  Sorseleborna betalar antagligen från och med påskrivet avtal, både med landstingsskatten och med kommunalskatten. Man har dessutom gått med på att inlandsbornas sjukvård skall man DRA NER PÅ!!! Den får inte kosta. Om man lät Umeå kommun betala motsvarande lika mycket som man begär att inlandet skall göra för att få det vi enligt LAG har rätt till, så skulle Landstinget få in ca 50 miljoner!

  Vi i Dorotea tänker inte göra ”en Åsele” och nu också en Sorsele… Vi tänker inte ge oss med mindre än att vi blir respekterade och får det vi har rätt till.

 2. Kent Svanlund

  Sköt dig själv och skit i andra. Ja det blir mera och mera tydligt för varje dag, att det är så det ska vara. Detta blev än mer tydligt efter mötet med 8-kommun gruppen i onsdags. Är man inte direkt berörd så varför ska man stötta de kommuner som drabbats.

 3. Annevi Linder

  Svar till Ingrid Oscarsson (2012-03-23 09:34)
  Tack för din kommentar Ingrid. Jag blir så glad att höra och se att ni har styrkan och att inte förglömma värmen i er trofasthet mot varandra. SLÄPP ALDRIG TAGET NU! Jag tänker åtminstone dra upp baskern någon gång då och då här på bloggen för att kanske kunna hjälpa er i Dorotea. Kramar till dig och ni andra ockupanter.

 4. Annevi Linder

  Svar till Kent Svanlund (2012-03-23 10:20)
  Jag håller fullständigt med dig Kent. Någonstans i sammanhanget känner man sig väldigt väldigt besviken av dess politiker. Kramen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.