Till Rune Tovetjärn kommunpolitiker i Sorsele

 

Jag har kopierat den kommentaren jag skrev lördagen den 24 mars till dig på Carl-Axels blogg,"så vänder vi på bladet" och jag sätter den istället på min egen blogg. Jag tycker att Carl-Axel Otterhall inte ska behöva axla som moderator längre. Så vill du mig något så finns jag på bloggen min eller att du ringer. Mitt telefonnummer finns också, det är inte svårt att hitta ej heller att komma och hälsa på, vi bor inte så långt ifrån varandra.

Jag väntar svar på frågorna från dig Rune Tovetjärn! Även om du anser att denna kommentar nedan var ett personangrepp.

Kopierad kommentar

Till Rune T

Det handlade inte om att ”peta i ” eller ”läcka”. Ni är folkvalda, och i en sådan situation som denna skulle ni ha kunnat anser jag gå ut med mera information än vad ni överhuvudtaget har gjort. Skyll inte på att arbetsgruppen skulle få ro, det har ni kunnat få ändå. I ett rent spel förstörs inte gemenskapen.
Tycker du förresten att Caisa har ”läckt” med informationen eller vad då?
Sedan är denna kommun med flera andra kommuner här i inlandet (observera) ej så stora så att säga, vi är små nålsögon i jämförelse med många andra kommuner ned mot södra Sverige. SÅ DÄRFÖR BEHÖVS VI ALLA! De små kommunerna som också finns runt omkring här uppe behövde er lika mycket som folket här i vår kommun. Vi kan vara tvungna att be andra kommuner om hjälp i något annat svårt sammanhang tror du inte det Rune Tovetjärn.
Det finns säkert mer som är sårbart i våra kommuner och i vårt inland, inte bara sjukstugan! Ett tips är att ni gemensamt slår era kloka huvuden ihop med andra kommuner och försöker medla med varandra om en lösning. Hur går vi vidare tillsammans? Om foten hade blivit nedstampat gemensamt samma dag som landstinget gick ut med besparingarna så hade inte heller några ockupationer behövt överta sjukstugorna.
Att välja mellan pest och kolera är säkert ett svårt problem jag håller med. Men med en gemenskap och styrkt kunskap tillsammans med andra kommuner i inlandet hade ni alla kanske kunnat motarbeta landstinget. Nu överlever de på grund av den öppna dörren. Jag kan inte tro att detta är slutet på utarmningen bara för att ni i denna kommun har förhandlat med landstinget bakom lykta dörrar och att vi får behålla det mesta eller?
Du skriver i kommentaren till Carl-Axel Otterhall.
”De politiska uppdraget omfattar följande.
Ange mål och riktningar.
Ange kvantitet och kvalitet.
Utöva kontroll.(Du glömde ordet makt)
O.S.V.
Dessa ord skulle ni ha gemensamt med de andra kommunerna använt er av, så att det har blivit ett enda politiskt uppdrag.
Du skriver att ”det är lätt att blanda form och innehåll”. Var det så lätt frågar jag?

Du skriver Citat: Nu när det finns ett förslag då är sanningens ögonblick här och det är nu granskningen ska ske. Slut citat.
Förklara för mig hur granskas det förslaget?

lördag 24 mars 2012 klockan 19:56

 

 

 

 

4 kommentarer

 1. Utflyttad

  Men hallå, har Rune T ansett att det var ett personligt angrepp?? Inte mycket av personligt angrepp i din blogg vad jag kan se, Annevi.

  Att just Rune T tycker sig bli angripen är ”lustigt” med tanke på det som han genom åren skrivit till andra bloggare här på vk.se. Skrämma till tystnad, det är receptet. Ett exempel:
  ”Vad jag vänder mig mot, är att som NN sitta tyst under sammanträden och inte föra fram någon åsikt eller lägga förslag – men däremot i blogg föra fram sin egen förträfflighet och initiavtivrikedom… Något blir fel… Eller???”

  Och där hade jag som kommenterar bytt ut namnet mot NN…

  Jag tycker det är skrämmande att Rune T sitter på en sådan hög position som han gör – men oops, det där var nog ett personangrepp.

 2. Annevi Linder

  Svar till Utflyttad (2012-03-26 21:23)
  Tack för din kommentar och tack för uppbackningen.
  Hans tanke verkar vara just det, men mina åsikter är mina och han ska väl förstås ha sina. Fast jag låter mig inte skrämmas av Rune T. Sjukvården i alla våra kommuner är mycket viktigare ord än hans påstående att min kommentar är ett personangrepp.
  Påsken och våren är här, och många familjehem även från våra egna kommuner vill åka till fjällen, vissa åker till Tärna, vissa till Borga, vissa till Nalo, vissa till Kittelfjäll och vissa till Ammarnäs (som att ta några exempel), och för att inte förglömma turister.
  Vi sprids likt vinden och behöver trygg sjukvård vart än vi åker, så därför sitter det djupt i själen att sjukvården är understrycket det viktigaste ämnet, och vi ALLA ska ha inom Sveriges gränser trygg och komfortabel vård. Det tycker jag borde prioriteras som nr 1, handlar det inte annars om att leka med levnadsöden.
  Den bundna politiska färgen och dess ideologier borde inte finnas, i ett sådant här läge, istället skulle alla politiker sätta en mening på pränt ”tillsammans ska vi bygga upp en tryggare sjukvård i Sverige”. Men allt ska krossas på olika sätt av lagen och av våra politiska färger, vi är till och med värre än djuren.
  Ska de vara så svårt, vi lever år 2012, vi är alla människor med organ och skelett som kan skadas så snabbt och lätt, robotar är väl heller inte de som jobbar inom staten, har inte de också familjer som vill åka till fjällen.
  Rune T:s påstående är för mig en droppe i havet, däremot så skulle jag vilja få svar på mina frågor.
  Kramen

 3. Känner mig lurad.

  Det är löjligt av Rune Tovetjärn att säga att din blogg-insändare var personliga påhopp! Jag såg inga personliga påhopp någonstans…men jag förstår nu att dina frågor var obekväma att svara på! Därför hans avståndstagande!! Eller var de för svåra att svara på! Han kanske som alla andra politiker i Sorsele inte satt sig in i ärendet ordentligt! Du kanske skulle ha begärt svar på dina frågor från tjänstemännen i stället De som styr kommunen och är insatta.
  Nä fy fasen… vi ser nu vilka politiker vi har. Hoppas att alla kommer ihåg detta då det är val nästa gång!

 4. Annevi Linder

  Svar till Känner mig lurad. (2012-03-27 13:48)
  Hej! Någon gång måste de svara eller så märker vi väl det på annat sätt. Jag slåss för de indragningar som händer i inlandet och kommer att stå för det.

  Tack för din uppbackning och kramen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.