I Alltet!

De här Landstingsgubbarna Peter O och Jonas Rastad de är mig så kära i denna konflikt som de har ställt i daga.

En tänker

Hur skulle de exempelvis ha reagerat om inlandskommunerna oavsett färg, och som enbart medmänniskor ställt sig bakom ockupationen i Dorotea? Hur hade VLL med Jonas rastad i spetsen agerat? Vilka ordvinklar hade de då att föreslå?

Men tyvärr så finns där vissa kommuner som ej sagt ifrån och det blev istället till Peter Olofssons och Jonas Rastads fördelar. Nu kan de agera i det fördolda utan att ta det egentliga ansvaret.

Jag kan också tänka! Vem jobbar Jonas R för egentligen?  Är det pengasedlarna som rullar förbi ögonen, eller är det för folkets väl.  Är det för socialdemokraterna eller är det för Alliansgruppen.

Ja men ska inte Landstingsdirektören vara en personlighet med obunden politisk färg. Han skall ju vara opartisk i alla frågeställningar. Men jag kanske har läst fel! Ursäkta om så är fallet.

 

 Att ignorera är ett sätt att generalisera och utöva maktegenskap och kontroll. Ett starkt vapen som kan tänkas tära på människor. Skyla över det faktum att processen har föranlett felaktiga analyser, med följder av aggressioner och frustationer bland folket.

Tystnad gömmer falskhet och hyckleri.

Tystnad gömmer rättvisans harmoni.

Tystnad syftar på felaktigheternas grunder och analys.

Tystnadens prydnad kamouflerar sakteligt dess oreda i makthierarkins fördoldas rum.

Tystnaden eller ska vi säga munkaveln kan ingen attackera, redan här är människorna maktlösa i situationens fadäser. Men vad de glömmer bort är de flygande opinionernas framkallande atmosfärer där sakterliga örnens öga söker målet. Manifestationer som återupplivas, växer sig starkare mot orättvisorna förbundskaptener. Syftet med det att framhålla rättvisan som lämnats åt sidan.

 

Ja visst kan man utöva makt och kontroll, men överskrida dess position till outredda ting förverkligar ingen gemenskap, enbart vibrationer av negativ skapelse bland kommunmedlemmar och landstings politiska förordningar, vars Peter O och Jonas R har muntligt accepterat och aktiverat med ordlekar som faller på sitt eget folk.        

Tribunalerna räknade ej med Doroteas kraftfullhet, där människor från när och fjärran kanske samlas för rättvisan och för sin rättsliga överlevnad. Doroteas kämparanda och glöd framkallar även andras nöd och mödosamma stigar. Gäller inte bara sjukvårdsindragningar, och svårighetsgraden blir kanske inte bara att fösa undan ambulanser och sjukhussängar. Makthavarna har startat mer än så, folk går från hus och hem med uppkavlade skjortärmar.  Men det är blott mina tankar, bara mina.

Jonas Rastad och Peter O, ni blir snart inskrivna i vår historik bok, men först ska förhoppningsvis Doroteaborna med ett lugnt sansat och på ett systematiskt sätt visa vägen, för de har en kunskap inom sig av ödmjukhetsskalan där symmetrins DNA försvarar sina jämnbördiga. Det är inte för inte att det blev Dorotea som ockuperar kan jag tänka.

Doroteabornas knutna sega och starka släktband sår frön i Sveriges avlånga land, blir starkt sammansvetsad med den vackraste lappländskablomman och dess folkliga demokratiska andemeningar. Dess vackra blomma fjällsippan växer sig ståtlig och grann, och ingen kan komma att förstöra eller förgöra dess namn. Tack Dorotea bor för ert stora engagemang för oss här i Lapplands innersta skogar.

Kramar

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.