Ska vi verkligen gå med på det här?

Vilka kommuner i den övre halvan av Sverige tror sig att vår välfärd inom sjukvården skulle bli bättre med ett påskrivet avtal med landstinget? Räcker det inte nu med Alliansens utförsäkringar, arbetslösheten, privatiseringar, dåliga vägar och så vidare?

Mellan raderna och utan ord förhandlas och utövas det en ren och skär förödmjukelse från de som har makten. Lillstaten och storstaten.

Varför sätter inte regeringen in resurser, när nu sjukvården är hotad i våra län? De säger ju att de VÄRNAR om folket! Kan hellre tro att denna manöver är mera en påtvingad sak mot kommunerna här i länen, än en ärlig och rak uppgörelse!

Jonas Rastad uttryckte sig i en artikel i Folkbladet, ”Vi måste ha lite is i magen” Det är väl den isbiten ni även utövar på oss kan jag tänka. Men av någon anledning har vi här uppe ett mycket kallare klimat och vår iskub smälter inte i samma fart som era iskuber, Jonas Rastad, Moderaterna och alla ni andra som samlas vid Rosenbads salar.

I er största övertygelse tror ni att er is finnes kvar, men jag tror ni har fel, den har förändrats till ett skvalpande vatten bad i era magar, för stressen av alla påfrestningar som ni inte trodde skulle bli, har förverkligats, och det bara för att ni hungrar efter Norrlands alla läns rika naturtillgångar, och vill själva ha det bästa av kakan och vara störst och starkast. Är det värt det?

Till er alla i den övre halvan av Sverige!

Hur har ni det med Tandklinikerna? Jag ställer frågan, för här är det näst intill tomt med personal, de är tvungna att åka mellan kommunerna för att hjälpa kollegorna, halva tiden där och halva tiden här ungefärligen, får inte vi ha våra tandläkare ifred heller i våra kommuner. Personalen inom Folktandvården, också de har blivit tungt belastade.

Akut tandvård! Då måste vi åka till Lycksele eller Malå. Tandsköterskorna får agera som receptionister! Tillhör inte de också landstinget? Lyssnar några landstingspolitiker eller chefer på dem?

Inom Folktandvården har det också tydligen  smusslats in den nu så populära indragningsbacillen, utan någon som helst upplysning från kommun eller landsting. Åtminstone har inte jag hört av det?

 

 

Ursäkta! jag glömde bilden när jag lade in skriften. Här kommer den..

Sådär! Nu är bilden fastsatt och klar, och isen tinar sakta, beräknerlig och säker i sin taktkänsla av vackra lugna droppar.

Sköt om er där ute

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Kent Svanlund

    Som jag uppfattat det så är det rena självmordet att teckna några avtal med landstingsledningen i Västerbotten. Dom lovar och lovar att om ni gör så så ska ni få det och det. Sedan händer ingenting. Se Åseles akutbil där kommunen blev lovad att om man tecknar en överenskommelse om bilen med prio1 skulle man senare diskutera oxå prio2. Peter Olofsson går nu efter att bilen står på plats, iofs utan påskrivet avtal, att prio2 på akutbilen gör att den blir en ambulans, och det kan absolut inte landstinget gå med på.

  2. Annevi Linder

    Svar till Kent Svanlund (2012-05-03 16:14)
    Jag håller med dig. Inga ord går att finna för den avsky som man känner för landstingets uppförande.
    Jag läste tidningen i morse och det är så beklämmande, frustrerande och smaklöst.
    Ledningen inom landstinget har livsöden på sina axlar och de ska jobba för människors överlevnad och inget annat, men så tycker jag att det ska även regeringen göra. Men samhällen har byggts upp på lagar förordningar och pengar och medmänskligheten har sakat efter, om det nu över huvudtaget har funnits någon empati för det det namnet. Det blir bara värre och värre med egoismen.
    Skickar kramen till er alla

  3. inga-lis viksten önnerlöv

    Det är konstigt vi betalar landstinsskatt och trots det ska kommunerna hjälpa landstinget att överleva. Hjälpa dom att driva ambulansverksamheten att fortsätta. Om nu inte landstinget har pengar till detta varför överlåter man inte vården till kommunerna att driva. Vi samarbetar med landstinget men bemanningen på landstinget fungerar dåligt det är kommunen som ser till att det fungerar. Jag tycker Jonas Rastad borde undersöka detta bättre om hur det är och istället överlämna akutsjukvården på hälsocentralen som det så vackert heter till kommunerna för då kanske det fungerar bättre. Omsorgen inom kommunen kan varken skriva in eller ut sina vårdtagare. De måste se till att det fungerar för varje individ.

  4. Annevi Linder

    Svar till inga-lis viksten önnerlöv (2012-05-04 19:31)
    Det är bedrövligt i bedrövelsen. Kiruna har samma problematik som här, indragningar inom vården på olika ställen i deras län. De slåss också med den knutna ordnäven. Landstinget är inte oskyldig precis. Kramen till dig Inga-Lis och tack för kommentaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.