Hälso och Sjukvård i Västerbottens Läns Landsting.

Jag tänker slänga den i min sophink. För i denna broschyr står det.

 

I landstingsplanen, fullmäktiges planeringsdokument anges vision mål och strategier för planperioden. Politikerna har satt upp följande mål för verksamheten.

Bättre och jämlik hälsa. Vad menas med det?

God vård. På vilka grunder då?

God hushållning. Vi Norrlänningar skall stå och betala gånger 2!

Hälsofrämjande arbetsplatser. Jo men visst!  Först en "akutbil" till Åsele som liknade en brevlåda, sedan en hel svart bil som har fått order från dess landsting. STÅ STILL! Det blir dyrt med bensin, nja där tog jag i de skulle inte få köra den längre än till kommungänsen.

Attraktiv arbetsgivare. ?

Ökad medborgarinflytande. Observera ÖKAD MEDBORGARINFLYTANDE.

Ökad tillväxt och regional kraftsamling. Nog blev det regional kraftsamling alltid, men det är kanske Lapplands upproret som de menar.

Sedan lästa jag att det kostar 8 miljarder kronor per år att driva allt som landstinget ansvarar för, och 60 % går till personalkostnader.

Jo där har de faktiskt rätt i broschyren. Landstingsdirektören får 120 000 i månaden plus fria resor tur och retur från Umeå till Uppsala, (1 440 000 kronor/år) och de plussade på 18 000 mer än före detta Landstingsdirektör Sofie Edberg fick på lönekuvertet sitt. Undrar hur mycket landstingsråden får och vice landstingsråd, något åt (70-80 000/månad).

Nej nu ska broschyren åka i soptunnan!

 

 

 

 

 

 

5 kommentarer

  1. Kent Svanlund

    Bra men bara ett förtydligande. Det var inte Dorotea som fått ”akutbilen” utan Åsele. Dorotea har fortfarande kvar ambulansen.

  2. Arne Larsson

    Kort sagt; problemet är pengar. Man spelar ut kommuner/landsting/grupper mot varandra. Inför en stats-kommunal enhetsskatt sedan fördelar man pengarna efter behov grundat på befolkningsstrukter & geografiska förhållanden etc. Kommunalt självstyre: HA HA HA! Ring gärna 070 532 77 33 Hilsen Skeppar’n

  3. Annevi Linder

    Svar till Arne Larsson (2012-05-22 16:49)
    Hej du!
    Nä.. Tyvärr så har jag ingen telefon längre, moderaterna har tagit över telefonlinjen och murat igen med cement, de tänker vänta till valet och går det bra då så lovade de att linjerna ska öppnas upp lite i taget. Landstings gubbarna tröstade oss med att vi kunde använda oss av röksignaler istället, ja, om vi skulle behöva anropa sos gänget. Du ska veta vi har fått var sin björkkvist av partierna att vifta med, och de har delats ut efter järnvägsspåren. De åkte liksom tåg över inlandet, ville väl se om det fanns något mer de kunde flytta ned mot södra Sverige. Fjällen är svår att frakta, men klädlöss har vi mycket utav, bara för att vi är så fattiga, och du vet det smittar, så de små filurerna åkte självmant med. Snart så har statsministern fullt upp med sitt försvarstal, varför lössen följde med till Rosenbad, och varför det kliar så förskräckligt på alla politiker i riksda´n.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.